Sel põhjusel kasutasid naised nõukaajal kõige rohkem sinist lauvärvi

Copy
Foto on illustreeriva tähendusega
Foto on illustreeriva tähendusega Foto: Shutterstock

Nõukogude ajal kajastati iluteemasid üsna vähe ja kehvapoolse tootevaliku tõttu tuli olla nutikas ning leidlik. Kuid selle aja üks kuulsamaid meigivahendeid oli sinine lauvärv, mida kasutasid pea kõik naised. Miks just sinine? 

Kui juustega nõuka ajal katsetada ei peljatud, siis minkimisel oldi hoopis tagasihoidlikumad. Sel ajal, kui juukseid värviti nii briljantrohelise, keemilise kulmuvärvi, kui lilla templivärviga ning katsetati blondeerimist ammoniaagipõhiste kemikaalidega, oli armastatuim lauvärvitoon enamasti ühesugune. Sinine. Matt sinine. 

Kui kellelgi õnnestus poes Jugoslaavia või Läti toodetud lauvärvikarpidele küüned taha ajada, oli ta õnnega koos ja piduliku meigi pärast polnud enam niipea muret. Sest sel ajastul peeti kinni kirjutamata reeglist: tugev meik käib õhtu juurde, päevane sätung olgu viksilt tagasihoidlik. Nõukogude Naine kirjutas kaheksakümnendatel, et dekoratiivkosmeetika võtab vajaduseta kasutamisel nahalt loomuliku värskuse, mistõttu noortele naistele seda ei soovitatud. Huulepunade ja silmavärvide kasutamine polnud auasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles