3 põhjust, miks jätta intiimpiirkonnast karvad ajamata (1)

Copy
Foto: Shutterstock

Eelistad sa alumisel korrusel puhast platsi, piiratud häbet või täiesti naturaalset olekut – see kõik on üdini vaba valik ja normaalne. Kuid sotsiaalselt näib, et justkui ikka peaks karvapuhmaga võitlusse asuma. Allpool on kirjas kolm põhjust, miks lasta häbemekarvadel olla.

1. Häbemekarvad püüavad kinni mikroobe

Häbemekarvu ei peeta eriti moodsaks. Igaüks, kes on üritanud karvadest lahti saada, on ilmselt nördimusega mõelnud, et mis loodusel ometi arus oli. Loodus on selle aga kenasti läbi mõelnud: karvad ei lase mikroobidel ja bakteritel suguelundite kaudu organismi tungida.

2. Raseerimine ärritab nahka

Raseerimine põhjustab ärritust ja nahavigastusi suguelundite piirkonnas. Nende väikeste haavakeste kaudu saavad kehasse siseneda ka pisikud ja bakterid. Lisaks võivad karvad sisse kasvada ja valulikke punne tekitada.

3. Karvad vähendavad hõõrdumist ja hoiavad õiget temperatuuri

Tänu oma vetruvale toimele vähendavad häbemekarvad hõõrdumist jooksmisel, trenni tegemisel või seksimisel. Lisaks hoiavad karvad suguorganite temperatuuri optimaalsena, kirjutab Cosmopolitan.

Boonuspunkt: need on ilusad

Kõige tähtsam on muidugi iseenda rahulolu, aga karvade eelistamine on tegelikult bioloogiline, sest need püüavad lõksu feromoonid – kemikaalid, millel on oluline roll kaaslase ligitõmbamisel. Nii et mine tea, äkki toovad karvad magamistuppa veidi sädet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles