![Pilt on illustratiivne.](http://f11.pmo.ee/NsgqK36AlqP20yjPVL7JSloaSiw=/1442x0/filters:focal(359x30:972x523):format(webp)/nginx/o/2024/02/27/15916840t1h0c09.jpg)
Uus uuring toob välja, et meie toidulaual olev populaarne komponent võib aidata vererõhku alandada ja pakkuda muid eeliseid.
Uus uuring toob välja, et meie toidulaual olev populaarne komponent võib aidata vererõhku alandada ja pakkuda muid eeliseid.
Ajakirjas European Journal of Preventive Cardiology avaldatud 2023. aasta uuring näitas, et normaalse vererõhuga inimestel, kes sõid regulaarselt tooreid tomateid ja tomatikeskseid toite, oli 36 protsenti väiksem tõenäosus kõrge vererõhu tekkeks kui neil, kes ei söönud piisavalt tomateid.