UUS UURING Selle toiduaine lisamine oma menüüsse võib vähendada riski kõrge vererõhu tekkeks 36% võrra

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Me dia/Shutterstock

Uus uuring toob välja, et meie toidulaual olev populaarne komponent võib aidata vererõhku alandada ja pakkuda muid eeliseid.

Ajakirjas European Journal of Preventive Cardiology avaldatud 2023. aasta uuring näitas, et normaalse vererõhuga inimestel, kes sõid regulaarselt tooreid tomateid ja tomatikeskseid toite, oli 36 protsenti väiksem tõenäosus kõrge vererõhu tekkeks kui neil, kes ei söönud piisavalt tomateid.

Kaasautor Rosa María Lamuela-Raventós, Ph.D., Barcelona ülikooli toitumis- ja toiduohutuse uurimisinstituudi direktor, oletas, et vererõhu alandamisega seotud kardioprotektiivsed mehhanismid võivad osaliselt olla tingitud lükopeeni olemasolu tomatites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles