Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Eriti ekstreemne lahutus: kinnisvarale lisaks jageletakse neeru pärast

Tavaliselt hõlmab lahutus materiaalse vara ja laste hooldusõiguse teemad.
Tavaliselt hõlmab lahutus materiaalse vara ja laste hooldusõiguse teemad. Foto: Shutterstock

Lahutused on tihti karmid ja keerulised, kuid enamasti piirduvad need (kinnis)vara ja laste hooldusõiguse jagamisega. Ühe pere lahutus läks eriti ekstreemset rada, sest mängu tuli lausa siseorganite jagamine. 

Richard Batista ja tema abikaasa Dawnell elasid oma abielu jooksul palju üle. Neeruhaigust põdev ning üha halveneva tervisega naise elu sattus ohtu, kui tema organism siirdatud neeru ära tõukas. Et oma kallima elu päästa, annetas Richard talle ühe oma neeru. 

See ilus tegu päästis küll naise elu, kuid mitte abielu, kirjutab Ladbible. Mees süüdistas naist kõrvalehüppes ning nõudis lahutust. Lisaks tavapärasele varajagamisele nõudis mees, et naine annaks talle annetatud neeru tagasi. Loomulikult on see nõudmine meditsiiniliselt võimatu. Esiteks on Dawnelli organism organi juba omaks võtnud ning sellest loobumine tähendaks kas edasisi dialüüse või sõna otseses mõttes surma. Siis esitas aga pettunud mees erakorralise taotluse, et saada annetatud neeru eest hüvitist, mille suuruseks märkis ta 1,2 miljonit naelsterlingit. 

Tagasi üles