10 nippi, kuidas hoida värskelt värvitud juuksed kaunina pikka aega

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Olenemata sellest, kas värvisid kogu pea või mõned salgud, on oluline teada, kuidas värskelt värvitud juukseid kaitsta ning värvi kestust pikendada. Ekspertide sõnul on selleks mitu võimalust.

Kasuta värvikindlat šampooni ja palsamit

Et juuksevärv püsiks kaua ja ergas, pese pead värvikaitsega ja sulfaadivaba šampooni ja palsamiga. Sulfaadid panevad juuksevärvi kiiremini tuhmuma.

Väldi juuste liigset pesemist

Kui pesed juukseid mitu korda nädalas, siis lükka seda pärast juuksuriskäiku võimalikult kaugele edasi.

Toida juukseid igal nädalal

Kuna värvimine on keemiline töötlus, siis vajavad juuksed pärast toitmist. Iganädalane juuksehooldus (õli või mask) on kahjustuste parandamiseks ja värvi pikendamiseks kohustuslik.

Kasuta õli

Juukseõlid võivad olla hirmutavad (keegi ei taha rasvaseid juukseid), kuid õli võib olla just see, mida su värskelt värvitud juuksed vajavad. Õli kasutamine võib kaitsta värvitud juukseid ka trenni ajal.

Vähe kuumust

Üldiselt kahjustab kuumtöötlus juukseid, aga värvides peaks eriti ettevaatlik olema, sest juuksed võivad katki minna. Alanda oma fööni, sirgendajate ja lokitangide temperatuuri.

Pese külma veega

Kasuta juuste pesemisel jahedamat vett, sest liigne kuumus tuhmistab värvi.

Investeeri veefiltrisse

Kui veest on eemaldatud kloor, raskemetallid ja muud bakterid, siis on juuste pH-tasakaal parem ja tulemus läikivam ning ühtlasem.

Ettevaatust ujumisega

Kloor ja soolane vesi muudavad juuksed värvituks ja tuhmiks. Pärast meres või basseinis ujumist loputa juuksed kohe.

Lõika juukseid regulaarselt

Enamik juuksuritest nõustub, et on oluline iga kuue kuni kaheksa nädala tagant juukseotsi lõigata. See hoiab juuksed terved ja värv näeb kõige parem välja tervetel juustel. Lõhe juukseotstes võib mööda juuksekarva üles liikuda, tuhmistades värvi ja muutes juuksed säbruliseks.

Kaitse oma juukseid päikese eest

Liiga palju päikesevalgust tuhmistab samuti juukseid. Selle jaoks tulevad appi päikesekahjustuste eest kaitsvad tooted, kirjutab Byrdie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles