KAS TEADSID? Miks ei tohiks pulmas punast värvi kanda? (1)

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ariwasabi/Shutterstock

India, Hiina või Lõuna-Aasia kultuurides peetakse punast värvi õnne ja õitsengu sümboliks, eriti pulmades. Ent lääne pulmatraditsioonides välditakse punaseid rõivaid huvitaval põhjusel. Mis küll peitub selle tava taga? 

Seda, et pulmakülalisena tasuks vältida valget kleiti, teab vast igaüks. Põhjusena mainitakse soovi vältida konkureerimist pruudiga. Selgub aga, et on veel värve, mida ei tasuks pulmas selga panna.

Briti populaarse taskuhäälingu «The Unfiltered Bride» tegijad Georgie Mitchell ja Bethany Smith rääkisid, et punase riietuse kandmine lääne pulmas võib viidata sellele, et sul on romantiline huvi peigmehe vastu. Georgie selgitas: «See tähendab, et oled peigmehega maganud. Vana naistejutt, aga jah.» Bethany lisas, et punane riietus võib tunduda ka liiga väljakutsuva, seksika ja ulakana. 

@the.unfiltered.bride Colours to avoid wearing to a wedding 💃🏼 #theunfilteredbride #bridepodcast #podcast #womenownedbusiness #weddingpodcast #bridefyp #bestpodcasts #weddingplanning ♬ original sound - the.unfiltered.bride

Inimesed olid agarad teemat ka kohe kommenteerima. «Ma olen alati teadnud, et punast ei peaks kandma, sest see on liiga silmapaistev ja ei laseks pruudil särada,» ütles üks. Teine küsis: «Kas see tähendab halba õnne, kui ka pruutneitsid kannavad punast?» Kolmas kasutaja oskas rääkida, et teatud kultuurides, näiteks Lõuna-Aasia ja Ida-Aasia omades, peetakse punast õnnelikuks värvitooniks ja traditsiooniliselt domineerib see pulmarõivastes samamoodi nagu valge lääne kultuuris.

Oluline on märkida, et tegemist on kellegi hinnanguga. Iga inimene otsustab ise, mida ja millist tooni rõivaid ta kanda soovib. 

Mida arvad sina sellest? Kas oled kunagi punast pulmas kandnud või hoopis plaanid? Anna meile sellest teada! 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles