ÜLLATAV Miks on naiste aluspükste peal väike lipsuke? (1)

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Timof / Shutterstock

Naised on aluspesu kandnud sajandeid, kuid alles 19. sajandil hakkasid nad kandma püksikuid, mis meenutavad tänapäevast aluspesu. Kuid oled sa kunagi mõelnud, miks on paljude naiste aluspükste peal väike lipsuke? Tegemist pole pelgalt iludetailiga...

Enamik naisi näeb iga päev oma aluspesul väikest dekoratiivset lipsukest, kuid paljud pole ilmselt pead murdnud selle üle, miks see seal on. Üks Redditi kasutaja võttis selle endale südameasjaks ja uuris netirahvalt: «Miks on nii paljudel aluspükstel see väike lipsuke ees? Kust see traditsioon pärineb?» 

Asjatundja kirjutab: «Algselt olid aluspüksid justkui kottis lühikesed püksid, mis olid vöökohalt nööriga kinnitatud ning ulatusid põlvedeni. 1920. aastateks muutusid püksikud lühemaks, lõppedes põlvest kõrgemal. Tõenäoliselt sobisid need paremini uue lühema rõivamoega.» Asjatundjad selgitavad edasi, et kikilips kaotas oma praktilise tähenduse, kui prantslane Pierre Valton disainis 1918. aastal puuvillased püksikud, millel oli elastne vöökoht ning mis olid oma pikkuse poolest palju lühemad, kui varem kasutusel olnud püksid. Need aluspüksid ei vajanud enam paelaga sidumist, vaid püsisid jalas ainuüksi püksikummiga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles