Kaljult alla libisenud naine: ootasin kolm tundi, enne kui mind leiti

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Inglismaalt pärit 32-aastane naine otsustas ronida Tryfani mäele, mis on üks Walesi kõrgemaid tippe, et jätta hüvasti oma isa Steve Parryga. Naine jõudis edukalt tippu ja alustas tuha puistamist.

Tuhka laiali puistanud Kitty Harrison rääkis, kuidas ta kaotas väsimusest ja tugevatest emotsioonidest sekundiks fookuse ning libises kaljult alla. Üle 90 meetri kukkunud naine jäi pidama pisikese serva külge ja ootas üle kolme tunni, enne kui ta päästeti.

«Mu jalg libises lahtistel kivikestel, ma libisesin alla ja ma maandusin tillukesele servale,» rääkis Harrison BBC Newsile. Naine tunneb, et tal vedas, sest õnnetus oleks võinud lõppeda vägagi traagiliselt.

Pärast seda, kui Harrison määratud ajal tagasi ei tulnud, hakati teda otsima. Vabatahtlikud päästjad tuvastasid ta mobiiltelefoni koordinaadid ja rannavalve leidis naise helikopteri abil. Päästetöö kestis kokku seitse tundi, vahendab The Guardian.

«Mida enam aega möödus, seda kangemaks ma külmast muutusin. Ma ei suutnud ühtegi lihast liigutada, jalad olid väsinud ja värisesid. Kartsin, et võin alla kukkuda enne, kui nad mind leiavad,» kirjeldas naine õudseid hetki. «Ma olin sellises seisundis, et ma poleks saanud sealt ise välja,» ütles Harrison. «Nad väärivad nii palju tunnustust ja kiitust, nad on kangelased,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles