Vaata ja võida piletid Vanus on kõigest number, aga kas ka vanusevahe?

Copy
Kaader filmist „Mai ja detsember“
Kaader filmist „Mai ja detsember“ Foto: Acme Film

Film on inspireeritud tõestisündinud skandaalsest armuloost.

2. veebruaril jõuab Eesti kinodesse parima originaalstsenaariumi Oscarile nomineeritud film „Mai ja detsember”. Kuigi režissöör Todd Haynesi film põhineb originaalstsenaariumil, on selle kirjutamiseks ainest saadud 1990ndatel kogu maailma šokeerinud skandaalist – Ameerika õpetajanna Mary Kay Letourneau ja tema 6. klassi õpilase Vili Fualaau vahel tärganud armastusloost.

Mary Kay oli siis 34aastane abielus nelja lapse ema ning Vili 12aastane kooliõpilane. Vaatamata alaealise vägistamise süüdistusele ja vanglakaristusele, leidis Letourneau siiski tee tagasi endast rohkem kui poole noorema Fualaau juurde, järgnesid abielu ja laste sünd. 

Kaader filmist „Mai ja detsember“
Kaader filmist „Mai ja detsember“ Foto: Acme Film

Psühholoogiliste keerdkäikudega linateos „Mai ja detsember” toob Eesti kinoekraanidele Oscari-võitjad Natalie Portmani ja Julianne Moore’i. Filmi lugu hargneb lahti, kui kuulus näitlejanna Elizabeth (Portman) asub uurima seda ebatavalist armastust, mis vaatamata 36-aastase Gracie (Moore) ja 13-aastase Joe (Charles Melton) häirivale suhte algusele, näib ligi 20 aastat hiljem abielupaari jätkuvalt õnnelikuks tegevat. Elizabeth valmistub oma eelseisvaks rolliks Graciena, kuid mida rohkem ta Gracie ja Joe igapäevaellu süveneb, seda enam tõuseb mineviku skandaal päevavalgele, kiskudes lahti vanad haavad ja paljastades tumedad saladused. Režissöör Todd Haynes kujutab meisterlikult inimkonna ühte suurimat annet: oskust keelduda nägemast iseennast. Film viib vaataja otsima vastust küsimusele, mis on õige ja mis vale ning peegeldab tagajärgi, mida selle hinnangu andmine kaasa toob.

Kas teadsid, et filmi originaalpealkiri “May December” on väljend, mida inglise keeles kasutatakse viitamaks abielus või suhtes olevate inimeste suurele vanusevahele?

Võida kinopiletid! Vasta küsimusele, millise Oscari kategooria nominent on „Mai ja detsember” ja saada vastus aadressile marketing@acmefilm.ee hiljemalt 06.02.2024. ACME Film Eesti kingib 07.02.2024 kolmele õnnelikule kaks tasuta kinopiletit filmile „Mai ja detsember”.

Film on nüüd jooksmas Apollo Kinodes. Pileti saad osta SIIT!

Copy
Tagasi üles