PÄIKESEJUMALANNA SALADUS Need 5 puuvilja annavad nahale kuldse sära

Copy
Foto: Shutterstock

Kui mõned päevituvad kiiresti, ootavad teised asjata, et oma näole veidi värvi saaks. Kuid teatud puuviljad võivad pruunistumist kiirendada.

Oleme kõik kuulnud, et porgandi regulaarne söömine peaks andma nahale kuldse sära. Ja see on tegelikult tõsi, sest selle koostisosa beetakaroteen ladestub aja jooksul naha ülemisse kihti, nii et sa paistab päevitunum. Samas on ka puuvilju, mis sisaldavad looduslikke pruunistusaineid.

Need 5 puuvilja aitavad teil kiiremini päevituda

  • Mango
  • Arbuus
  • Virsik
  • Apelsin
  • Papaia

Kuidas see toimib?

Puuviljades sisalduv suur A-vitamiini osakaal kiirendab päevitumist ja paneb naha loomulikult särama. Kuid ka beetakaroteen mängib siin suurt rolli. Seda ei leidu üksnes porgandites, vaid paljudes puuviljades, mis on oranži värvi.

Isegi kui sööd puuvilju iga päev, pead varuma natuke kannatlikkust. Nende kahe aine mõju avaldamiseks kulub mitu nädalat või isegi kuud. Kindlasti ei tohi unustada: kuigi need puuviljad aitavad kiiremini pruuniks saada, ei kaitse need UV-kiirguse eest! Naha kaitsmiseks ja enneaegsete kortsude vältimiseks peaks siiski kasutama päikesekaitsetooteid, kirjutab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles