Ohtlik põhjus, miks lapsed vannis pead vee alla ei tohiks panna

Copy
Laps vannis sulistamas
Laps vannis sulistamas Foto: Shutterstock

Vesi on laste jaoks väga köitev ja paljud pered käivad mõnusalt spaades sulistamas. On üks oht, mida ei osata ette näha, kuid õnnetuse üle elanud pere soovib teisi selle eest hoiatada. 

Ameeriklanna Adrienne Exum rääkis kõheda seiga oma kaheksa-aastasest tütrest Elizabethist, kes kodus vannis uppumisohtu sattus. Laps sukeldus sulistades vee alla ning takerdus juustega mullivanni pihustiklapi vahele. Kohale tormanud vanemad said õnneks tänu lapse karjumisele jaole, kuid juhtum oleks võinud olla traagilise lõpuga. 

«Õnneks ei katnud vesi tema suud ja ta sai appi karjuda. Kui vesi oleks olnud kõrgem või me poleks toas olnud, oleks tulemus võinud olla väga erinev.» Tüdruku isa eemaldas koheselt vanni äravoolutoru eest korgi, et vesi ära jookseks, lapse juuste kättesaamine võttis aega paar minutit. 

Tänulikud vanemad soovivad kõiki teisi hoiatada, et lapsed vannis pead vee alla ei pistaks ja veel parem - supleksid kinniste juustega. 

Loo originaalpostitus on saanud palju tagasisidet ja kommentaare. Mõned vanemad on öelnud, et see on spaades, vannides ja basseinides suurim hirm, kuid palju rohkem on neid, kes siiani polnud sellise võimaliku ohu peale tulnudki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles