Lahkuminek nartsissistist: ekspert annab nõu, mida teha

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Vähesed lahkuminekud kulgevad ilma raskusteta, kuid eriti segane võib see olla siis, kui su peatsel eksil on nartsissistlikke kalduvusi. Allpool on eksperdi soovitused, kuidas olukorrale läheneda.

Üldiselt on see inimeste jaoks üks raskemaid hülgamisvorme, kui kallim jätab su maha. Kui mahajäetaval on aga ohtralt nartsissistlike omadusi, võib niigi ebamugav lahkuminek tõeliseks katsumuseks kujuneda.

Nii hirmuäratav kui see vastasseis sulle ka ei tunduks, ei tohiks sa sellesse suhtesse jäädes oma õnne ohvriks tuua. Selguse mõttes on oluline öelda, et kokkupuude inimestega, kellel on meditsiiniliselt diagnoositud nartsissistlik isiksusehäire, on tegelikult üsna haruldane nähtus. Kuid me kõik oleme kohanud inimesi, kellel on ebanormaalselt suur ego ja kes ei soovi arvestada teiste vajaduste ega tunnetega. Ei ole vaja eksperti, et näha, kuidas selline käitumine läheb vastuollu partneri emotsionaalsete vajadustega. Kui sa katkestad temaga sidemed, võib see sul tõeliselt vaiba jalge alt tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles