Eestlanna kootud 2000-eurosed sokid jõudsid Zelenskõini

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Marit Ummelase kootud Ukrainat toetavate sõnumiga sokid.
Marit Ummelase kootud Ukrainat toetavate sõnumiga sokid. Foto: Marit Ummelas

Kui Ukraina sõda puhkes, kaalus tubli Eesti pereema Marit Ummelas erinevaid võimalusi, kuidas saaks anda abi ukrainlastele. Ta otsustas, et hakkab kuduma Ukrainat toetavate sõnumitega sokke, mis müüdi lõpuks 2000 euro eest maha ja jõudsid täna Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõini. 

Heategevuslikult oksjonilt 2000 euro eest ostetud sokipaar «Vene sõjalaev, mine p...» leidis täna Meelis Niinepuu juurest tee õige omanikuni. «Eks ta on rohkem sümbol kui sokk. Lugu sellest, kuidas eesti naised kudusid kohe sõja esimestel päevadel oma sõjamure soki sisse, kuidas kogu ühiskond asus ühiste väärtuste nimel tegutsema. Nii häid sokke Putjal pole! Pingutame koos edasi!» seisab Meelis Niinepuu Facebooki postituses kirjas. 

Foto: Kuvatõmmis Meelis Niinepuu Facebooki postitusest

«Zelenskõi sai sokid kätte riigikogus koos tõlkega sokipaari saamisloo ja kõikide tublide eesti naiste panuse kohta. Proovime siis mitte ära unustada siin Eestis, et sõda ei ole läbi. Pole vaja nuriseda paariprotsendise maksutõusu üle, kui tuba on soe. Euroopas käib jätkuvalt sõda. Ukraina toetamine peab jätkuma!» kommenteeris Meelis ise toredat sokkide üleandmise lugu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles