«Kui ma söön, siis ma väänlen valudes.» Mismoodi elab naine, kes ei söö ega joo?

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
@nauseatedsarah I eat through my heart and im absolutely thriving!! It's home artificial nutrition awareness week, so here's my TPN set up🪻💜 I'm sorry the sound is so rubbish, I'll get a microphone/do a voice-over next time 👍🏻 #tpn #ivnutrition #gastroparesis #intestinalfailure #ehlersdanlos #eds #HAN #homeartificialnutrition #pinnt ♬ Morning Routine - Ghostrifter Official

TikTokis tegutseval Sarah’l on Ehlers-Danlos sündroom; see on geneetiline seisund, mis mõjutab kõiki tema keha sidekudesid. Sarah elab krooniliste valude, liigeste nihestuste, kroonilise väsimuse ja paljude seedeprobleemidega, kuid ta teeb sotsiaalmeedias selgeks, et tema on oma elu perenaine.

Tiktokker jagab regulaarselt teavet oma seisundi ja selle tagajärgede kohta, sealhulgas üksikasju, kuidas ta soolepuudulikkusega elus püsib. «Lühidalt öeldes on mu seedesüsteem halvatud, nii et ma ei saa süüa,» selgitas Sarah. «Kui ma söön, siis see tuleb üles tagasi, ma väänlen piinavates valudes ja mõnikord põhjustab see isegi krambi.»

Ilmselgelt vajavad inimesed ellujäämiseks toitu, nii et Sarah saab oma vajalikud ained kätte veenisiseselt. «Põhimõtteliselt tähendab see, et ma saan südame kaudu toidetud,» ütles ta. Tiktokker näitas, kuidas ta sisestas toitainetega vedeliku torusse, mis läheb läbi tema naha otse vereringesse. Ta peab hoidma kõike alati steriilsena, vastasel juhul võib ta sepsise saada.

@nauseatedsarah

The question you've all been asking HERE IT IS NOW STOP ASKING 😂😂😂

♬ original sound - Sarah

«Ma ei tunne, kui midagi mu vereringesse läheb, kuid mõnikord tunnen, et see on veidi külm, sest see paneb mu südame puperdama,» kirjeldas Sarah. Ta ühendab end õhtul voolikuga, lastes sel oma tööd teha 12 tundi, enne kui ta selle eemaldab ja oma päeva alustab. Tal on ka seljakott, kuhu ta saab toitainetega kotikese panna, et tal ei tekiks veepuudust.

Temalt küsitakse sageli, kas ta on pärast veenisisest toitmist endiselt näljane. «Ei, sest ma saan kõik oma kalorid kätte ja mu veresuhkur püsib stabiilsena, nii et ma ei jää näljaseks,» selgitas ta. Tema kõht aga korisevat siiani.

@nauseatedsarah Symptoms of Hypermobile Ehlers-Danlos Syndrome according to the official 2017 diagnostic criteria. #heds #ehlersdanlossyndrome #hiddendisability #chronicillness #chronicpain #diagnosticcriteria #hypermobile #ehlersdanlos #eds #dislocations ♬ I Can Feel It v3 - Nick Sena and Danny Echevarria

Paljudel inimestel on raske ette kujutada elu ilma toiduta, kuid Sarah ei igatse söömist, kuna tal pole toiduga eriti head suhet. Ta on kogu elu pärast toidu söömist tundnud valu ja oksendanud, mistõttu näeb veenisisest toitmist õnnistusena, kirjutab UniLad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles