Naine tarbis 18 päeva vaid vett. Mis temaga juhtus?

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

«Jõin vett ja taimeteed 18 päeva, kuid hoolitsesin selle eest, et mul oleks iga päev elektrolüüte,» jagas oma kogemust 34-aastane Emma Van Carlen. Tema kiidab veepaastu kasulikkust enda kehale, kuid enne edasilugemist on oluline meeles pidada, et arstid hoiatavad pikemate toiduta perioodide eest ning soovitavad tungivalt seda mitte teha.

Neli aastat tagasi alustas Rootsist pärit Van Carlen oma pulmade eel vaheldupaastu, kaotades seitsme kuuga 15 kilo. Ta paastus ööpäevast 16 tundi ja sõi üks või kaks korda kaheksa tunni jooksul. Sellele järgnes pikk veepaast, mis aitas tal kaotada kaheksa kilo ja väidetavalt puhastas naha aknest. Nüüd hoidub paastutreener Van Carlen kaks korda aastas kolm kuni viis päeva täielikult toidust.

«Esimesed kolm päeva olid kõige raskemad, kuna mul pea valutas ja oli halb olla,» rääkis ta oma 18-päevasest kogemusest 2021. aastal. Kuigi ta ei söönud, tarbis ta iga päev elektrolüüte, sealhulgas kaaliumi, naatriumi ja magneesiumi, et vältida iiveldust, peavalu ja nõrkust. Kõrvalmõjud olid kadunud kaheksandal päeval, mil ta tundis rohkem energiat ja vähem nälga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles