AI! Valus õnnetus, mis kipub meestega jõulude ajal juhtuma

Copy
Foto: Shutterstock

Arstide sõnul on meestel suurem tõenäosus oma peenis jõulude ajal ära murda. Saksa meedikud avastasid, et pidude aeg on ühtlasi ka silmadest vee välja võtvate vigastuste aeg.

Kuigi peenis ei ole luu, võib see murduda, kui paindub järsult. Hiljem läheb peenis lillaks ja paiste, meenutades baklažaani. Sellised vigastused tekivad tavaliselt intensiivse seksi ajal ja teadaolevalt kujutavad endast suurimat ohtu koerapoos ja kui naine on peal.

Müncheni ülikooli haigla eksperdid analüüsisid enam kui 3000 mehe andmeid, kes said aastatel 2005–2021 vigastusi Saksamaal. Kogu uuringu jooksul registreeriti jõuluperioodil – 24., 25. ja 26. detsembril – 40 peenisemurdu. Igapäevane esinemissagedus oli 0,78 ehk seitse murdu iga kümne päeva järel. Võrdluseks, ülejäänud aastal oli esinemissagedus umbes 0,54.

Ajakirjas British Journal of Urology International avaldatud uuringus ei täheldatud, et muul ajal peenisemurrud sageneksid, ka mitte aastavahetusel. «Meie tulemused nõuavad, et peenisemurdude vähendamise nimel ei seksiks paarid vabadel päevadel nii metsikult,» ütlesid uuringu autorid.

Nad lisasid lõbusalt The Whami «Last Christmas’i» vaimus:

Last Christmas penile fractures occurred more often

This year, to save us from tears, we will not do something special

(Mullu jõuluajal esines peenisemurde sagedamini

Sel aastal, et päästa meid pisaraist, ei tee me midagi erilist)

Peenisemurd tekib silmapilkselt ja nõuab kiiret arstiabi. Paljudel juhtudel on kuulda sünget prõksuvat heli, vahendab Daily Mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles