Skip to footer
Päevatoimetaja:
Ele Kalda
Saada vihje

Selline vein on tervisele kõige kasulikum (1)

Tähelepanu! Alkohol kahjustab tervist.

Toitumisnõustaja Debbie Petitpain hindas erinevate veinide kasulikkust ja paljastas, milline on tervislikkusele mõeldes parim valik. 

Käes on aasta piduderohkeim periood, kus tühjendatakse ka mõned veiniklaasid. Milline vein on mõõdukalt tarbides kõige kahjutum? 

Petitpaini sõnul on kehale kõige kahjutum madala suhkru- ja alkoholisisaldusega vein. Ta märkis, et suhteliselt jahedas kliimas toodetud valged veinid vastavad nendele parameetritele kõige sagedamini. Kuumades maades kasvanud viinamarjadest valmistatud veinid on spetsialisti sõnul tavaliselt kangemad ja magusamad.

Toitumisspetsialist märkis ka, et mitmed uuringud on leidnud, et kasulik on just punane vein. Seda arvatakse seetõttu, et see sisaldab antioksüdante, mis vähendavad põletikku ja soodustavad südame tervist. Kuigi neid aineid joogis tõepoolest leidub, tuleb Petitpaini sõnul aga nende mõju tunnetamiseks juua palju rohkem kui lubatud annus, milleks on üks klaas naistele ja kaks meestele. Aga alkoholiga liialdada ei tasu niikuinii. 

Kui ettenähtud ohutut kogust on raske piirata, soovitas toitumisspetsialist veini lahjendada, lisades sinna mullivett. Tema sõnul lubab see nipp mõned klaasid arvuliselt rohkem juua, jättes alkoholikoguse samas väikeseks. Lisaks jood rohkem vett, mis on alati oluline, kui tarbid alkoholi.

Kommentaarid (1)
Tagasi üles