JÄRELVAADATAV Meeste Koja seminar «Jõud»

Copy

November on meeste tervise kuu ja Meeste Koda korraldab teist aastat järjest meeste tervise teemalist seminari. Seminari eesmärk on juhtida tähelepanu meeste tervise hoidmise vajadusele ja vaimse tervise riskide ennetamisele.

Seminar MEES 2023 aasta teemaga «Jõud» toob fookusesse mehisuse, nõrkuse ja haavatavuse. Sõnaga jõud assotseerub füüsiline jõud, vaimujõud, tahtejõud, abijõud, kandejõud, kaitsejõud, ühendatud jõud. Eesmärkide saavutamiseks ei piisa ainult jõust, on vaja ka mõistust. Seminaril otsime vastust küsimusele, mis saab siis, kui mehel saab jõud otsa.

Esinejad räägivad oma isiklikest kogemustest, otsingutest, kaotustest, vallutustest, ehitamisest, lammutamisest ja endaga rahu sõlmimisest.

Seminari ajakava:

16.15 Avasõnad

16.20-16.50 Peep Peterson, endine tervise- ja tööminister, MasterChef Eesti finalist
«Praktilised kukesammud oma tervise hoidmisel»

16.55-17.25 Kunnar Karu, alpinist, Elamusretked
«Sisemine jõud sihiks»

17.30-18.00 Rain Vääna, Pikema Sõpruse Päeva fondi asutaja
«Pikema Sõpruse Päev»

18.00-18.30 Paus

18.35-19.05 Taivo Leesment, MK Haapsalu Kuuri asutajaliige
«Meeste Koda Haapsalu Kuur»

19.10-19.40 Aivar Haller, Euroopa Lastevanemate Liidu asepresident
«Isaks olemine-teadus või kunst?»

19.45 Lõppsõna
Õhtujuht Esko-Timo Tullus, Meeste Koda juhatuse liige

Meeste Koda on 2019 aastal asutatud mittetulundusühing, mille eesmärk on Eesti meeste heaolu, tervise ja suhtluse eest seismine, käsitööoskuste hoidmine, Men's Shed liikumise propageerimine Eestis ja Men's Shed kontseptsiooni alusel töökodade võrgustiku loomine Eestis.

Koostöös Tartu Linnavalitsusega avasid nad 2019 aasta juunis, Tartus Annelinnas, Eesti esimese avatud puutöökoja Meeste Koja Tartu Kuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles