VAATA VIDEOST Kas PÖFFile saavad ligi kõik soovijad või peab keegi nukralt ukse taha jääma?

Carmen Tiidemann
, Postimehe kaasautor
Copy
Hendra Raud keskel.
Hendra Raud keskel. Foto: Erlend Štaub

3-19. novembril toimub järjekorras 27. Pimedate Ööde filmifestival, milles on esmakordselt lisaks mitmekülgsele filmisisule tähelepanu all ka ligipääsetavusega seotud aspektid.

Varasemalt vabatahtlikuna töötanud ning tänavu PÖFF Shorts meeskonda kuuluv, ratastooliga liikuv Hendra Raud on oma südameasjaks võtnud ligipääsetavuse kaardistamise. Naine jagab oma tähelepanekuid hoogsates lühivideotes.

«PÖFF on ei ole minu jaoks ainult filmimaailmast osavõtmine, vaid ka mõtteviis,» ütleb Raud, lisades, et leiab festivali olemusest samastumispinda.

Hendra leiab, et liikumispiiranguga inimesed peaksid festivali tingimata külastama, et ühiskond saaks areneda ja selge sõnumi: ka erivajadustega inimesed on osa meie ühiskonnast.

PÖFF Shorts turunduse ja kommunikatsiooni koordinaator Heinrich Sepp ütleb: «Liikumisraskused ei ole ainult valitud vähemuse probleem, vaid võivad puudutada meid kõiki. Nende asjade teadvustamine aitab meil luua kaasavamat ja sidusamat ühiskonda.» Lisades, et PÖFF on alati oma filmivalikutega seisnud vaatenurkade ja perspektiivide eest, mis ei pruugi igaühele olla tavapärased ja mugavad ning Shorts kannab seda ideed edasi rikastades meie kōigi arusaamu nii meist endist kui teistest.

Sepp sõnab, et Hendra haaras tõelise aktivistina ise võimalusest ja võttis Shorts tiimiga ise ühendust. Tänaseks on tiimi koostööst sündinud sümbioos, milles Raua asjatundlikud ideed ja otsused aitavad luua paremat kommunikatsiooni, misläbi sünnib kaasahaarav ja informatiivne sisu ligipääsetavusest Pimedate Ööde filmifestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles