Ohutusekspert hoiatab: lapsed ei tohiks ilmaski magada lahtise uksega (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Enamik vanemaid jätab oma lapse magamistoa ukse ööseks lahti, et oleks lihtsam kuulda, kui ta on ärkvel või vajab midagi. Kuid ohutusekspert on öelnud, et võimaliku tulekahju või õnnetuse korral on ukse sulgemine parim variant.

Dr Ness, kes on USAs laste kiirabiarst ja laste turvaekspert, pani TikTokis oma jälgijatele südamele, et nood sulgeksid lapse toa ukse enne magama heitmist. Ta näitas fotot, milles võrreldi kahte magamistuba samas majas pärast põlengut: üks on peaaegu terve, samas kui teine on täiesti tuleroaks läinud.

Põhjus on selles, et ühe toa uks oli tulekahju ajal suletud, teise toa uks aga lahti. Ta selgitas: «See on ideaalne pilt, et saaksite tegelikult näha erinevust, kui hoida tulekahju korral magamistoa uks lahti või suletud. Kui vaatate, oli see tulekahju samas majas. Põleng loodi teadusuuringute eesmärgil.»

@dr.free.hess Which room do you want your kids in if there was a fire? #childsafety #firesafety #parentsoftiktok #parents #learnontiktok #tiktokdoc #safety #kids ♬ original sound - Dr. Free N. Hess, Child Safety

Näidates kahele kardinaalselt erinevale toale, küsis ta: «Millises toas eelistaksid, et su lapsed on, kui juhtub selline õnnetus nagu tulekahju?»

Teises videos selgitas ta, miks magamistoa ukse sulgemine tulekahju korral nii palju muudab. «Uste suletuna hoidmine vähendab tulekahju korral magamistubadesse sattuva süsinikmonooksiidi kogust. See vähendab ruumis olevat soojust, suurendab hapniku hulka, mis suurendab seega ellujäämise võimalust ja aega, mil jõuab inimest päästa.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles