72-aastane Jane Seymour avaldas, kuidas ta menopausiga toime tuli

Naine
Copy
Jane Seymour tänavu 14. oktoobril
Jane Seymour tänavu 14. oktoobril Foto: MPIFS/Capital Pictures/Scanpix

72-aastane näitleja Jane Seymour avaldas, kuidas ta on positiivse ellusuhtumisega üle elanud kõik muutused, mis on teda tabanud. «Ma tunnen praegu erakordset vabadust, ma tõesti tunnen,» ütles ta värskes intervjuus.

Jane'il on neli last: 41-aastane Katherine, 38-aastane Sean ja 27-aastased kaksikud John ja Kristopher. «Kõik lapsed on nüüd kodust lahkunud ja lendu läinud ja see on minu aeg ning pole mõtet rääkida järgmisest või ülejärgmisest aastast, sest ma ei tea homset. Elan praegu väga hetkes. Kui keegi küsib, kas ma tahan midagi, ütlen jah. Ja ma ütlen: «Teeme seda kohe.» Mitte homme.»

Oktoober on menopausi teadlikkuse kuu ja oma kogemusi meenutades räägib Jane, kuidas menopaus tema seksuaalsust mõjutas. «Seks muutub valusaks ja siis tuleb lihtsalt leida viise, kuidas sellega toime tulla.» Teda aitas tupesisene rõngas, mis eritab östrogeeni. «See muutis minu jaoks kõike. Ravim võib aidata ja nagu ikka elus, tuleb leida asjadega toimetulekuks teistsuguseid viise. Leiate viisi, mis sobib teie või teie ja partneri jaoks, ning elust rõõmu tundmiseks on palju võimalusi.» Tal tekkis menopaus vanuses 50–51 ja kuna tal ei olnud perekonnas rinnavähki esinenud, määrati talle hormoonasendusravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles