ÜLLATAV Mis juhtub su kehaga, kui sa iga päev pesed end? (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled üks neist inimestest, kes käib igal hommikul külma duši all? Eriti suvel meeldib inimestele duši alla hüpata, et higist ja ebameeldivatest lõhnadest vabaneda. Kuid ole ettevaatlik, sest isikliku hügieeniga on võimalik üle pingutada. Ja sellel on mitmeid tagajärgi. Allpool on kirjas, mis juhtub teie ihuga, kui te seda iga päev harite.

Nahk kuivab

Seep ja dušigeel võivad nahalt eemaldada loomuliku kaitsekihi, mis hoiab bakterite ja seente eest. See võib tekitada isegi väikseid vistrikke ja pigmendilaike. Kui igapäevarutiinist ilma jääda ei taha, tuleks kindlasti kasutada looduslikke tooteid ning peale duši all käimist alati kreemitada. See tähendab, et su nahk jääb kenaks ja elastseks ning ennekõike kaitstuks.

Juuksed muutuvad kiiremini rasvaseks

See, mis on nahale kahjulik, ei ole tavaliselt ka juustele kasulik. Juuste liiga sage pesemine võib põhjustada juuksejuurte rasunäärmete liigset õlitootmist, et vältida kuivamist. See omakorda muudab juuksed kiiremini rasuseks ja kiduraks. Anna juustele puhkust ja kasuta vajadusel kuivšampooni.

Küüned muutuvad rabedaks

Meie käed puutuvad kõige sagedamini kokku vee ja seebiga. Lisaks mõjutab pidev desinfitseerimine ka loomulikku kaitsekihti nahal. Ei pea iga päev duši all end seebitama. Lõpuks on stressis mitte ainult meie nahk, vaid ka küünenahad. See võib kaasa tuua rabedad ja lõhenenud küüned.

Loomulikult oleneb kõik alati ka vastavast nahatüübist. Eriti kuiva nahaga inimesed peaksid kogu keha loputamise asemel iga päev pesema piirkondi, kus tekivad ebameeldivad lõhnad. Mõnikord on vähem rohkem, kirjutab Cosmopolitan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles