KONTRASTIDE SARM Ketlin Bachmann moondas raudrüüd õrnadeks õhtukleitideks

Copy
Ketlin Bachmanni uus kollektsioon astub suurele avale Tallinn Fashion Weekil
Ketlin Bachmanni uus kollektsioon astub suurele avale Tallinn Fashion Weekil Foto: Ketlin Bachmann

Moekunstnik Ketlin Bachmann kõditab oma uues kollektsioonis moehuviliste meeli naiselike lõigete ja jõuliste materjalidega. Vaata, kuidas ta esmapilgul vastandlikud ideed kompaktseks ja nauditavaks tervikuks on pununud. 

Tänavune Kuldnõela nominent Ketlin Bachmann esitleb sügisesel Tallinn Fashion Weekil kollektsiooni pealkirjaga «Libre comme l’art», tuues moelavale graatsilised jumalannadest sõdalased.

Ketlin Bachmanni kollektsioon «Libre comme l’art» sündis algsest ideest kasutada kangastel graafiliste ornamentidena tekste. Materjalidega katsetamise käigus said aga tekstidest kujundid ja vormid, vormidest moodustusid mustrid. «Otsides kangale ja kehale sulavat orgaanilist mustrit, ilmusid isemoodi veetlevad kujundite jadad, mis hakkasid meenutama fragmente raudrüüdest. Läikivast kunstnahast lõigatud «raudrüütükke» läbipaistvale võrgule ladudes leidsin täiesti kogemata vastandumise, mis on alati mu läbivaks püüdluseks,» kirjeldab disainer, kuidas ta kollektsiooni loomisel ühendas tervikuks jõu ja hapruse ning robustsuse ja graatsia.

«Libre comme l'art».
«Libre comme l'art». Foto: Ketlin Bachmann

Algsest ideest kaugenedes jõudis Ketlin Bachmann kollektsioonini, mis hakkas rääkima läbinisti tema keeles. Metallist raudrüüd said moondatud õrnadeks õhtukleitideks. «Püüdsin kõik rõivatükid võimalikult õhulisteks saada, et jõulise ornamentika ja õrnade materjalide vastandumine tugevam oleks. Nii sündisid modernsed amatsoonid. Graatsilised sõdalas-jumalannad. Vaprad ja vabad kui kunst.»

Moelooja mängud tugeva ja õrnuse piiril.
Moelooja mängud tugeva ja õrnuse piiril. Foto: Ketlin Bachmann

Ketlin Bachmann «Libre comme l’art» kollektsiooni saab näha teisipäeval, 17. oktoobril Kultuurikatlas TFW Kuldnõela nominentide sõu raames.

Tallinn Fashion Week x Postimees Naine

Kõige kiirema, põnevama ja sisukama kajastuse kõigest Tallinn Fashion Weekil toimuvast leiad nüüd Postimees Naisest:

  • parimad riietujad,
  • vaade otse esireast,
  • moeetenduste videod,
  • suured moegaleriid,
  • sündmused,
  • kõik ühest kohast!

Eesti stiilsete ja säravate inimeste kohtumispaik on Postimees Naine

Tallinn Fashion Week 2023 sügis.
Tallinn Fashion Week 2023 sügis. Foto: TFW

Loe ka: Moepolitseinik Urmas Väljaots lugupidamatutest riietumisapsakatest: rahapuudus pole vabandus

Alates 18. oktoobrist saab kollektsiooniga tutvuda www.ketlinbachmann.com ja Embassy of Fashion stuudios Roosikrantsi 15.

Moelooja etendust saab näha selle sügise Tallinn Fashion Weekil! Piiratud hulk pileteid Eesti mõjukaimale moesündmusele Tallinn Fashion Week on saadaval siin.

Tallinn Fashion Week 2023 sügis.
Tallinn Fashion Week 2023 sügis. Foto: TFW

Vaata Tallinn Fashion Weeki bukletti siit

Tallinn Fashion Week 2023.
Tallinn Fashion Week 2023. Foto: TFW
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles