Hakkaja naine otsustas juba praegu valmis kokata kõik jõuluõhtusöögid: nüüd ei pea ma stressama kartulite koorimise pärast (4)

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Dragon Images/Shutterstock

Jõulud on aasta imelisemaid aegu, kuid ei saa eitada, et nendega kaasneb ka vastutus, mis võib meid närviliseks teha. Näiteks, kui oled võtnud enda peale kanda jõuluõhtusöögi. Kuigi jõuludeni on veel aega, otsustas üks hakkajast briti naine, et sel aastal tahab ta ärgata jõululaupäeval üles ilma mingisuguse pingeta. 3 kuud varem alustatud kokkamisega on ta valmis saanud kõik jõuluõhtusöögid, mis nüüd ootavad suurt pidupäeva sügavkülmikus.

Kahe lapse ema Tahnee Beck armastab pühadehooajaks ette valmistuda ja hoolitseb alati selle eest, et pidupäeval ei oleks tal mingeid kohustusi ning et ta saaks perega võimalikult palju koos aega veeta. «Ma armastan jõule ja väike ettevalmistus aitab mul neid veelgi rohkem nautida. Varem olen olnud jõuludel hõivatud köögis askeldamisega, nii et aega pere jaoks ei jäägi. Nüüd ootan jõuluhommikut, et üheskoos kingitusi avada, mitte stressata kartulite koorimise pärast.»

33-aastane Norfolkist pärit naine alustas kokkamist 16. septembril ning on valmistanud juba peaaegu kõik jõululaupäeva toidud — jõulukoogi, köögiviljad, lihapallid, magushapu kastme, apelsini-mangosalati, neli sorti küpsiseid ja eelroad. Jõuluõhtusöögiks roogade ettevalmistamine ei tähenda mitte ainult, et tal on sel päeval lihtsam, vaid et ta on ka raha säästnud.

Tema jõuluõhtusöögi retseptid pärinevad Mary Berry 1977. aasta vanaaegsest raamatust «Jõuludeks külmutamine», mis sisaldab retsepte pühade jaoks külmutatud roogadest. Tema sõnul on see avanud ta silmad «uute toitude maailmas», nagu näiteks ei teadnud ta makrellipasteedi olemasolust varem.

Raamat on talle toiduvalmistamisel täielikuks inspiratsiooniallikaks, kuna ta poleks kunagi osanud mõelda, et roogasid võiks eelnevalt külmutada. Tahnee selgitas: «Mulle meeldivad kõik vintage'i asjad, nii et see on minu jaoks väga lõbus. Lisaks on see mõnus nostalgialaks ka mu mehele, kes mäletab hästi seda raamatut oma lapsepõlvest. Mehe peres valmistati samamoodi paljud road eelnevalt ette ära — näiteks, ananassijäätis ja must metsakook on tema lemmikud.»

Vaata lõbusaid pilte siit! 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles