Kümme märki sellest, et su juuksed vajavad muutust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Portaal idiva.com toob välja kümme märki sellest, et peaksid kiiremas korras juuksurisse minema - lisaks sellele, et käes on kevad ja me kõik ihkame aeg-ajalt muutust!

Sinu soeng pole aastaid muutunud

Sa ise oled aastate jooksul muutunud ning sinuga koos ka sinu maitse, kuid juuksed on hoolimata sellest jäänud täpselt samaks. Seega on aeg muuta ka oma juuksestiili! Juuksestilist Savio Pereira soovitab otsida inspiratsiooni ajakirjadest ja internetist - vaata, millised lõikused sulle meeldivad ning vali, mis sulle endalegi sobida võiks.

Sa näed välja oma tegelikust vanusest vanem

Isegi kui suhtud hallinevatesse juustesse austusega, teevad ka üksikud hallid karvad noores eas vanemaks. Värvi juuksed ära või lõika nad lühemaks, et näha ka vananedes šikk välja.

Sinu juustel pole volüümi

Saastatud linnaõhk ja ajapuudus, mis ei lase sul oma kiharaid korralikult maskitada ja õlitada, võivad viia selleni, et su juuksed kaotavad oma volüümi. «Kui su juuksed on juurte juurest pead ligi ning selle vastu ei aita ka föönitamine, on aeg lõigata uus soeng,» ütleb juuksestilist Sylvia Chen. Järguliseks lõigatud soeng süstib su juustesse rohkem energiat.


Sinu juuksevärv on tuhmunud


Oled seni eelistanud oma loomulikku juuksevärvi, kuid näed, et su juustel pole justkui sära ja värv on tuhmunud. Vali juukseid säästev ammoniaagivaba juuksevärv või siis alustuseks isegi tooniv šampoon ja lisa oma juustele seeläbi värskust ja sära. Muide, sel kevadel on moes punapead!



Keegi ei tee enam sinu juuste kohta komplimente

Veel viis aastat tagasi said sa hulganisti komplimente oma säravate ja sirgete juuste kohta, kuid nüüd ei märka su juukseid enam keegi. Sest nad pole vahepeal muutunud! Tee oma juustesse vähemasti kerged lained ja seda pannakse kindlasti tähele.


Sa oled ise oma juustest tüdinud


Sel hetkel, kui tunned, et oled ise oma soengust/juuksevärvist/juustest üldse tüdinud, peaksid minema salongi ja paluma stiilimuutust. Lappa läbi juuksuris saadaolevad ajakirjad või vastavad veebilehed ja vali välja midagi põnevat. Ära karda julget lõikust!

Jõuetud ja tuhmid juuksed


Sulle meeldib su juuste pikkus ning oled oma lõikusega samuti rahul, kuid tunned tihti, et juuksed on kuidagi jõuetud ja igavad. Cheni sõnul vajavad juuksed iga kolme-nelja ku tagant lõikust.

Ehkki juuksed kasvavad pidevalt, muudab igapäevane juuksehooldusvahendite kasutamine, pea pesemine, föönitamine ning kokkupuude tuule ja päikesega juukseotsad katkiseks ning juuksed näevad välja jõuetud. Seega peaksid neid aeg-ajalt veidi trimmima ka siis, kui oled oma soenguga rahul.


Kui su partner ütleb: «Sa näed ikka samasugune välja»


Kui su partner ütleb, et sa näed ikka samasugune välja, ei mõtle ta alati vaid seda, et sa pole üldiselt välimuselt aja jooksul muutunud. Ta võib vihjata ka sellele, et su juuksed vajaksid muutust! Palu oma juuksurilt midagi uut ja üllata kallimat. «Kui sul on pikad juuksed, võid lasta nad veidi järku lõigata ning lühendada kuni õlgadeni ning kui sul on keskmise pikkusega juuksed, proovi veelgi lühemat soengut.»

Kannad juukseid pidevalt hobusesabas


Sa ei taha ju ometi, et su juuksed näeksid välja nagu hiiresaba? Kui su juuksed on liiga õhukesed, tasub lisada salke või teha lokke, et lisada volüümi. Siis ei teki sul tahtmist juukseid ka kogu aeg kinni panna.


Soengu tegemine on sinu jaoks tõeline piin

Kui juuste soengusse sättimine võtab sul alati rohkem kui 15-20 minutit aega, ei ole sul kindlasti mitte parim lõikus. Sel juhul palu oma juuksurit, et ta lõikaks su kiharaid nii, et igapäevane soeng ei võtaks rohkem kui 5-10 minutit aega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles