See sümptom menstruatsiooni ajal viitab vähile

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tavaliselt me ​​menstruatsiooni ajal üldise enesetunde halvenemise korral häirekella ei löö, sest ebamugavustunne ja valu on sel perioodil täiesti loomulikud. On normaalne, kui see kõik mõne päeva jooksul möödub. Kuid kui menstruatsioon on algusest lõpuni tõeliselt vererohke, tuleks olla ettevaatlik.

Oma keha suhtes tasub tähelepanelik olla, sest teatud sümptomid võivad mõnele haigusseisundile viidata. Arsti juurde tasub aeg kirja panna siis, kui menstruatsiooni kestus on pikenenud üle nädala ja kogu selle aja jooksul eritub ohtralt menstruaalverd. Vererohkeks menstruatsiooniks loetakse seisundit, kus verehulk menstruatsiooni ajal on üle 80 milliliitri. See võib põhjustada aneemiat ehk hemoglobiinitaseme langust.

Probleemi on üsna lihtne kindlaks teha: vererohkeks menstruatsiooniks peetakse seda, kui keskmise suurusega tampoon (või hügieeniside) täitub täielikult 1–2 tunni jooksul ja/või kui eritub kolme sentimeetri või suurema läbimõõduga vereklompe. Veritsuse suure hulga tõttu tuleb samal ajal kasutada sidemeid ja tampoone, mida peab sageli vahetama ka öösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles