Kas see on normaalne, et rinnanibudel kasvavad karvad?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Meeste puhul peetakse karvast rinda sageli seksikaks. Naised aga tahavad hoida rinnanibud karvutuna. Kas see on normaalne, et nibudest kasvavad karvad välja?

Günekoloog Alyssa Dweck vastab kõikidele küsimustele naiste karvaste nibude kohta. Nii palju ette: mõnel naisel pole nibudel karvanääpsugi, samas kui teistel katavad nibusid udukarvakesed – mõlemad on täiesti normaalsed!

Miks kasvavad nibudel karvad?

Dr Alyssa Dweck selgitab: «Nibul on väikesed näärmed, mida nimetatakse Montgomery näärmeteks, ja need eritavad ainet, mis hoiab naha elastsena, et naistel oleksid imetamiseks terved nibud.» Neis näärmetes moodustuvad mõnikord ka väiksed karvad ja see on igati okei.

Samuti pole nibudel olevad udukarvakesed põhjus muretsemiseks. Teisest küljest, kui karvakasv suureneb, peaks sellel silma peal hoidma. Põhjuseks võib olla hormonaalne tasakaalutus. Liiga palju meessuguhormoone võib põhjustada karvakasvu ebatüüpilistes kohtades, näiteks nibudel või ülahuule kohal. Sellisel juhul pöördu arsti poole. Sümptomid võivad viidata polütsüstiliste munasarjade sündroomile.

Kui sa pole eriline nibukarvade fänn, võid kasutada pintsette, et karvakesed ettevaatlikult välja kitkuda, vahendab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles