KAS TEADSID? See sugupool avaldab tavaliselt esimesena armastust (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Uues rahvusvahelises uuringus leiti, et mehed kipuvad suhtes esimesena ütlema «ma armastan sind». Uuring näitas, et mehed ütlevad uues suhtes need kolm sõna esimest korda keskmiselt 108 päeva pärast – see on veidi üle kolme kuu.

Naistel võtab see veidi kauem aega – keskmiselt 122 päeva. «Armastuse tundmine ja väljendamine on romantiliste suhete keskmes, kuid inimesed kalduvad oma suhete pärast muretsema ja/või intiimsust vältima,» kirjutati uuringus. Armastuse avaldamine näitab pühendumist romantilisele partnerile. Vastupidiselt soostereotüüpidele näitavad uuringud, et mehed tunnistavad tõenäolisemalt esimesena armastust.

Küsitletutest – kellest 85 protsenti oli heteroseksuaalsed – tunnistas viiendik, et ütles seda kahe kuu jooksul pärast tutvumist, samas kui 0,5 protsenti ütles, et tunnistas seda nädala jooksul. Minnes ühest äärmusest teise, siis 0,4 protsenti ootas sellega rohkem kui aasta.

Üks teooria, miks mees esimesena armastust avaldab, on see, et naistel on raskem lapsi maha jätta kui meestel, mistõttu seavad nad meestele kõrgema künnise – soovides end niimoodi säästa halva kaaslase valikust. Lihtsalt öeldes: mehed peavad oma pühendumise tõestamiseks natuke rohkem pingutama. Naistel on halva valiku puhul rohkem kaotada kui meestel, vahendab news.com.au.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles