Reegel, mida Briti kuningapere peab päikeseprille kandes järgima

Naine
Copy
Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: DARREN ENGLAND / POOL / AFP/SCANPIX

Kuninglikul perekonnal on pikk nimekiri reeglitest, mida nad järgima peavad. Kuigi mõned usuvad, et need on pigem tavalised viisakused kui kivisse raiutud ranged eeskirjad, on olnud aegu, mil reeglite rikkumisele reageeriti suure draamaga. On selge, et mõnikord ei suuda perekond isegi nende piirangutega sammu pidada, rääkimata siis veel ametlikest külalistest.

Kui president Joe Biden kohtus 2021. aasta G7 tippkohtumisel kuninganna Elizabeth IIga, jättis ta päikeseprillid ette ja rikkus selle käigus kuninglikku protokolli. Kuningas Charles III endine kuninglik ülemteener Grant Harrold selgitas, miks Biden oleks pidanud visiidi ajal prillid peast võtma: «Kui kohtud kuningannaga näost näkku, tuleb päikeseprillid eest võtta, sest silmside on iga tutvumise juures oluline.» Harrold arutles, et president jättis ehk seetõttu päikeseprillid ette, et nad kohtusid päikesepaistelisel päeval õues.

Samas juhtis ta tähelepanu sellele, et ei kuningannal ega esileedi Jill Bidenil polnud päikeseprille ees. Harrold rõhutas ka, et kõik kuninglikud perekonnad, olenemata staatusest, järgivad seda protokolli täpselt.

Aastate jooksul oleme näinud mitut kuningliku pere liiget reegleid rikkumas, kuid mitte päikeseprillidega. Võib-olla sellepärast, et see on lihtne ja loogiline viisakusreegel. Kui inimene võtab kohtumisel päikeseprillid eest, nähakse seda viisakuse ja austuse märgina teise inimese vastu.

Päikeseprillid on lubatud ainult väliüritustel ja siseruumides liikudes tuleks need ära võtta, vahendab The List.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles