KAS LUBA ON? Vanemad peaksid imikutelt enne mähkmevahetust nõusolekut küsima (3)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Seksuaalsusekspert Deanne Carson jättis telesaates «Good Morning Britain» vaatajad hämmingusse, kui nõudis, et vanemad peaksid enne mähkmevahetust imikutelt luba küsima, et luua sünnist saati nõusoleku põhine kultuur.

Deanne Carson, kes kirjeldab end Twitteris kui seksuaalkoolitajat, kõnelejat ja autorit, esitas telesaates küsimusi tekitava väite. Ta ütles, et töötab nõusolekuga seotud küsimustes lastega alates kolmandast aastast, kuid lisas, et vanematel soovitatakse kõnealuseid meetodeid palju varem kasutusele võtta.

Deanne tõdes, et imikud ei suuda küll vastata, kuid ütles, et oluline on lapsega sünnist alates kasutada silmsidet, et õpetada talle küsimustele reageerimist. 

Reporter näib olevat segaduses ja küsib Carsonilt: «Sünnist alates?» 

«Jah, oluline on luua oma kodudes nõusoleku kultuur. Näiteks küsida imikult: «ma vahetan su mähkme ära, kas see on okei?» vastas Deanne. «Loomulikult ei vasta laps sellele «jah, ema, see oleks tore»,» selgitas ta, kuid lisab, et laps annab nõustumisel/mitte nõustumisel mingi reaktsiooni. «Sedasi annate lapsele teada, et tema reaktsioon on oluline.» 

Paljud vaatajad tundusid tema ettepanekust segaduses olevat. Pärast saadet tekkis Twitteris tuline arutelu, kas imikult tuleks mähkmete vahetamiseks luba küsida? «Mis siis, kui ma ei saa lapse märguandest aru?» küsis üks kasutaja. «Aga kui ta pole nõus, kas peaksingi lapse kakase mähkmega jätma? Täiesti jabur!» oli teine pahane.

Mis sina arvad, kas lapselt tuleb mähkme vahetamiseks nõusolek saada või on see vanema otsustada?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles