GALERII Moe Ekstravaganza pani rahva päid pöörama ja ahhetama

Copy

Silueti moevaatemäng küttis Pärnu kuumaks ja oli ekstravagantsem ja julgem kui kunagi varem!

Eesti disainerite loomingut koondanud moeetendus kandis sel aastal nime Moe Ekstravaganza. «Suured kudumid, rõivad kihiti üksteise peal, lopsakad kimonod, Jaapani aia motiivid, tekstuursed jakid,» kirjeldab Silueti dekoraator ja stilist Eleri Kaljurand moevaatemänguks kokku pandud komplekte. Moelaval sai näha disainerite ja brändide Ärni Blumi, Woolishi, Norrisoni, Varkki, Raili Nõlvaku, Piret Kuresaare, Gina RI, Kirill Safonovi rõivaste loomingut, TOKU sandaale, NRTNi kõrvarõngaid ning SU.VI päikeseprille.

Milliste uute ideedega Silueti moe-show üllatas? 

Läbipaistev võrkseelik kleidi peal 

Nii mõnegi läbipaistva rõiva kurb saatus on jääda kappi ootama, kuna kandjal napib tema väljakandmiseks kuraasi. Hea idee on siin: kanna seda teiste rõivaste peal. Vembukust lisavad stilistilised trikid – läbipaistvad mustad põlvikud ja efektne kaabu.

Merit Boejikensi look võlub sügiskuldse toon toonis gammaga, aga ka detailid on väga kavalasti paika timmitud!
Merit Boejikensi look võlub sügiskuldse toon toonis gammaga, aga ka detailid on väga kavalasti paika timmitud! Foto: Marko Tõll

Üheõlapleed on igaks olukorraks valmis

Suveõhtud on salakavalad: isegi ilus päev võib ootamatult külmaks keerata. Hea nipp on kohe pleed kaasa haarata, näiteks kanda seda Läti rahvakunsti ainetel ühel õlal nagu sõba. Kui vöö peale sätid, ei libise see ka ära. Praktiline ja samas värske! Mõelda vaid, mitmeks otstarbeks selline ülerõivas kõik sobib – kasuta või rannas piknikutekina.

Siidseelik, jakk ja sõba – väga värske ja praktiline.
Siidseelik, jakk ja sõba – väga värske ja praktiline. Foto: Marko Tõll

Paras aeg villasokid välja otsida

Arvad, et villasokk on suve lõpetaja? Vale puha! Hoopis suve pikendaja! Soojendavat sokki kandes saab südamerahus sääred veel pikaks ajaks paljaks jätta. Selle look'i juures on muudki põnevat: napp nabatopp sviitri peal ja kõige krooniks uhke kimono, millega hõlmade lehvides pilke püüda.

Meisi Volt villasokkides ja sandaalides moelaval.
Meisi Volt villasokkides ja sandaalides moelaval. Foto: Marko Tõll

Mis värvi tuleb sügis? Värviline!

Sügishooaja tulek ei saa aga olema sünge nagu vihmapilv, vaid hoiab naeratuse näol. On ju riietumine ja komplektide kokkupanek kohati tõeliselt rõõmutoov loominguline tegevus. Mida siis endale sügiseks kodumaise disaini seast kappi valida? Igal sügisel tuleb tagasi ruudu- ja tartanmuster, mida leidub igasugu varjundites. Sel suvel suureks hitiks olnud sära ja litrite mäng ei vaibu samuti, neist kõige moekam on hõbeda tulek, mida leiab eri tekstuuridelt ja pindadelt.

Värve tasub omavahel kombineerida julgelt, vanad piirangud on maas ning mida loomingulisem olla, seda vahvam on endal päevaseid tegemisi teha. Julgete ja väljendusrikaste värvide kõrval sammub rahustavam joon ning tagasi tulevad maalähedased toonid, nagu pruun, beež ja oranž.

Jäta meelde sügiseks 2023:

Värvide seas moodustavad esikolmiku roosa, kollane ja oranž.

Rahulikku alternatiivi pakuvad pronksjad maakooretoonid. Looduse gamma domineerib üle musta ja halli.

Mustrite hulgas on esikohal ruudud, igas värvis ja mõõtkavas.

Litrid ja sära ei kao, fookuses on hõbe.

Kombineerimises on kõige moekam luua kihilisi tervikuid. Üllata ennast ja teisi! Kui on jahe, pane lihtsalt üks või mitu kihti lisaks.

Läbipaistvus on sügise kapriis, mis läheb trendina edasi.

Kimono on endiselt moesoosikute seas. Kanna, kus tahad!

Allikas: moepood Siluett

Seelikud «kasvavad» taas pikaks
Seelikud «kasvavad» taas pikaks Foto: Marko Tõll

Mis saab seelikupikkusest?

Mini oli suvel mõnus küll. Sügiseks aga vajub seeliku pikkus põlveni või alla selle. Pilti on tulnud ka igasugu põnevad kangad – mida tekstuursem ja üllatavam rõivaese, seda vahvam! Nii saab ka lihtsa disainiga kleidike volüümi ja kuraasi ohtralt juurde.

Unustada ei saa ka aksessuaare. Isegi kalamehestiilis müts võib olla glamuurne ja pilkupüüdev. Samamoodi ei käi sportliku disainiga prillid vaid spordi juurde, sobides suurepäraselt ka peokleidiga kokku. Kui sügise saabudes lemmikrihmikutes varbad külmetama hakkavad, siis sobita nende juurde kõrgema säärega soojad sokid, nähes selle juures igati trendikas välja.

Modellidena astusid üles päris naised eri vanuses ja pikkuses.
Modellidena astusid üles päris naised eri vanuses ja pikkuses. Foto: Marko Tõll

Päris naised moelaval

Modellideks olid moeetendusel traditsiooniliselt säravad kodulinna Pärnu naised, aga Rüütli tänaval lahti rullunud moelaval sai näha ka kauneid külalisi Tallinnast, kes on oma olemusega paljusid inspireerinud. Niisiis patseerisid Rüütli tänaval kodumaiste staaride stilist Merit Boeijkens, turundusguru Errit Kuldkepp, brändijuht Katrin Tust ja moeguru Meisi Volt.

Just nii värviline tuleb sügis!
Just nii värviline tuleb sügis! Foto: Marko Tõll

Ja kes nüüd miniseelikute lahkumise pärast nukrutsema jäi, siis ega see moepilt nii rõõmutu polegi: lühikesed püksid on moehitt ka sügisel. Kes aga soovib, saab südamerahus sääri edasi välgutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles