SUUR SALAPROJEKT Just sel põhjusel oleks Diana ja Charlesi pulm võinud näha välja hoopis teistsugune

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Prints Charles ja printsess Diana seisavad Londonis Buckinghami palee rõdul pärast oma laulatust St. Paulsi katedraalis, 29. juunil 1981. aastal
Prints Charles ja printsess Diana seisavad Londonis Buckinghami palee rõdul pärast oma laulatust St. Paulsi katedraalis, 29. juunil 1981. aastal Foto: REUTERS/Stringer/File Photo/Scanpix

Printsess Diana ja prints Charlesi pulmi peeti sajandi muinasjutuks. Hiljem selgus, et paar oli enne altari ette astumist kohtunud vaid loetud korrad. Aga kas teadsid, et rikkalik ja uhke pulmakleit, mida kõik imetlesid, polnud ainus, mis Diana abiellumiseks tehti? 

29. juulil 1981. aastal vaatas umbes 750 miljonit inimest televiisorist, kuidas tänaseks kuningaks troonitud Charles abiellus Londoni St Pauli katedraalis printsess Dianaga. Diana saabus katedraali ette hobuvankris ning sellest välja astudes nägi kogu maailm esimest korda tema puhvis varrukatega, helmestega ja pärlitega litritega valget pulmakleiti.

Aga ajalooline hetk oleks võinud välja näha ka hoopis teistsugune. Elizabeth Emanuel, kes disainis Diana pulmakleidi, rääkis ajakirjale Hello!, et printsessil oli ka varukleit, kuid see ei näinud kunagi ilmavalgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles