Just nii mitu päeva tuleb oodata, enne kui pesed pead pärast juuksuriskäiku

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sa oled veetnud pikad tunnid juuksuritoolis, et saada täiuslik juuksevärv, siis tahaks, et see mõnda aega ka püsiks (kui loed seda juuksuri juures, siis tervitused sulle!). Siinkohal saabki oluliseks see, mida sa teed, kui oled salongist lahkunud. Allpool on kirjas levinumad vead, mida inimesed kipuvad tegema.

Pesed liiga palju

Kuulsuste juuksur Justin Anderson annab näpunäite: «Minu esimene reegel on kindlasti vähem šampooni.» Liigne pesu ei eemalda vaid juuksevärvi, vaid ka loomulikku rasu, mida peanahk toodab ja mis on juustele väga vajalik. «Ma ütlen alati, et mõtle oma lemmik T-särgile. Kui pesed seda iga päev, siis värv tuhmub, sama kehtib ka juuksevärvi kohta.»

Ujud basseinis ja meres

Nii soolane vesi kui ka kloor eemaldavad või muudavad juuksevärvi. Blondid võivad muutuda roheliseks ja brünetid kaotavad oma sära. Kloor tahab pugeda su juuste kõige poorsematesse osadesse ning värskelt triibutatud juuksesalgud seda kahtlemata on. Kaitse pead ka päikese eest, kandes mütsi ja päikesekaitsevahendit.

Kasutad isetehtud juuksemaske

Kui su juuksed on värvitud, saad kõige rohkem kasu paraku professionaalse kvaliteediga toodetest. Kuna iga juuksetüüp on erinev, küsi nõu oma juuksurilt, mida sa kasutada võiksid.

Pesed kohe pead

Millal on õige aeg värskelt värvitud juukseid pesta? Kuulsuste juuksur Aura Friedman teeb asja lihtsaks: «Oota vähemalt kolm päeva, enne kui pesed juukseid.» Selle ajaga jõuab juuksekarv sulguda ja värv kinnituda.

Kasutad sügavpuhastavat šampooni

Sügavpuhastavatel šampoonidel on kindlasti oma aeg ja koht, kuid värvitud juustega inimesed peaksid seda pigem vältima. Kõige parem oleks kasutada sulfaadivabu šampoone, sest sulfaadid on värske värvi suurimad vaenlased.

Pesed pead kuuma veega

Värskelt värvitud juuksed kuuma vett ei taha, sest see teeb need tuhmiks. Pese pead leige veega.

Pane kemikaalid ära

Ole ettevaatlik föönitamise, juukselakkide ja muude stiilitoodetega, sest need avavad juuksekarva, nii et värv saab välja libiseda, vahendab New Beauty.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles