FILMIDE TELGITAGUSED Põhjus, miks pidi Kate Winslet «Titanicu» võtetel oma käekarvad maha ajama

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Paramount Pictures via AP / Scanpix

Suurepärane film tõmbab vaataja justkui teise maailma. Filmimisprotsess pole aga sugugi vähem huvitav kui tulemus. Siin on kirjas mõned filmitegemise intrigeerivamad saladused!

Võtteplatsil haiseb

Et vältida kangaste pleekimist, ei pesta tavaliselt filmimise ajal kostüüme. Näitleja võib kanda sama särki nii kaua, kui vaja. Kostüümide värskena hoidmiseks piserdatakse neid lihtsalt alkoholilahusega. Ja lõunapausi ajal antakse näitlejatele midagi riiete peale, et nad neid ära ei määriks.

Vintage-kostüümid nõuavad erilist tähelepanu. Seriaali «Downton Abbey» võtetel olevat olnud kohutav hais, sest autentsuse säilitamiseks riideid ei pestud. Kõigile anti kaenlaaluste jaoks spetsiaalsed padjad, mis imasid higi endasse. Neid patju aeg-ajalt siiski pesti.

Näitlejad peavad töötama iga ilmaga

Kui «Titanicus» filmiti stseeni, kus Jack päästab Rose’i, kes tahtis end üle reelingu heita, märkas filmirežissöör James Cameron, et Kate Winsleti kätel olid karvad külmast püsti tõusnud ja valgustus püüdis selle kinni. Niisiis lõpetas Cameron filmimise ja palus Kate'il oma käed raseerida.

Toit pole peaaegu kunagi tõeline

Stseenides, kus tegelased istuvad toiduga kaetud laua taga, nad tegelikult ei söö – toit pole päris. Seda seetõttu, et keegi ei tea ju ette, kui kaua stseeni filmida tuleb ja mõne tunni pärast on toit külm ja mittesöödav. Pealegi jääks väga palju toitu üle. Seetõttu eelistab enamik filmitegijaid võtetel kasutada kunsttoitu.

Taustanäitlejad ei räägi tegelikult

Filmide ja telesaadete taustal juttu rääkivad taustategelased ütlevad täiesti mõttetuid sõnu, nagu: «herned, mais ja porgandid» või «roosa ja purpurpunane elevant». Enamasti paluvad režissöörid taustanäitlejatel kasutada vestluse näitlemiseks lihtsalt veidi liialdatud kehakeelt, vahendab Bright Side.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles