TÕHUS Kohe peale ärkamist seda tehes koged sa tervislikku kaalulangust (1)

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Igal inimesel on väljakujunenud oma kindel hommikurutiin: kes peseb esimese asjana hambaid, kes joob kohvi või kes läheb jooksma. Kõik, kes aga esimese asjan joovad klaasikese vett, on selles arvestuses võitnud. Mis on aga hommikuse vee joomise põhilised kasutegurid?

Soodustab tervislikku kaalulangust

Vee joomine esimese asjana parandab teie seedesüsteemi, mistõttu tunnete te end hommikul ning tegelikult terve päeva vältel vähem näljasena. Seega hoiab vee joomine ära ülesöömisest tingitud kaalutõusu. 

Nipp, mis suurendab efekti veelgi

Kui tahad harjusest hommikul kohe peale ärkamist vett juua veelgi enam kasu lõigata, võta appi imerohi looduse varasalvest - sidrun. Piisab kui lisad klaasile veele ühe sidruniviilu või veidi sidrunimahla.

Mida see teeb?

Sidrun on superkasulik C-vitamiini pomm, aga lisaks on seal E-vitamiini, B-grupi vitamiine, looduslikku foolhapet. Tõeline noorendav kokteil, kuna vähendab vabade radikaalide tootmist.

Sidrun aitab mürkidest vabaneda ning muudab juuksed läikivaks, jume klaariks ja naha säravaks.

Sidrun kiirendab ainevahetust. See võib olla looduslik leevendus kõhukinnisuse probleemidele. 

Sidrun on ka looduslik viiruskaitse, kuna sel on antibakteriaalne toime. Kähe kurk kaob koos ülekilodega ja nohu võid üldse unustada.

Sidrun on lisask muule kasulikule ka tervislik ja looduslik diureetium - väljutab kehasse talletunud liigse vee. Samas pole karta, et see sind ka veepuudusse jätaks, saad lahti just ülearusest. Nii et võid tõesti juba paari päeva järel kaalul väiksemat numbrit näha.

Sidrunil on uskumatu vägi.
Sidrunil on uskumatu vägi. Foto: Shutterstock

Vabanete mürkidest

Magades koguneb teie organismi toksiine, mida te saate vee abil kehast minema ajada. Seejärel tunnete end värske ja tervena. Samuti parandab hommikune vee joomine ainevahetust. Eriti oluline on see neile, kes peavad ranget dieeti. Kiire ainevahetus on märk paranenud seedesüsteemist. 

Võitleb haigustega

Tühja kõhu peale vee joomine aitab teie immuunsussüsteemi tasakaalustada. Tugev immuunsussüsteem omakorda aga suudab tõrjuda erinevaid viirusi ja vältida sageli haigestumist. Lisaks parandab hommikune vesi teie jumet ja kingib nahale sära. 

Allikas: THE BERKEY

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles