PROOVI JÄRELE 4 jooki, mis leevendavad kõhuvalu päevade ajal

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Naised on aegade algusest peale proovinud eri abinõusid, et leevendada menstruatsiooni vaevusi. Raske on aga imerohtu leida, sest kõik uuringud selle kohta on vastuolulised.

Kogu selle segaduse juures, mis valitseb naise menstruaaltsükli ümber, pole ime, et vaevused lõppevad enne, kui midagi välja selgitatud sai. Et oleks pisut kergem, siis allpool ütleb günekoloog Anita Sadaty, mis joogid võivad päevade ajal aidata ja millistest tasuks kaarega mööda käia.

Parimad joogid päevade ajal

1. Vesi

Vesi on võidumees, kui asi puudutab päevadeaegseid jooke. Vesi niisutab ja puhastab, aidates nii hormoonidel tasakaalu leida. Joo kaheksa klaasi päevas, et hoida eemal puhitust, väsimust ja veepuudust.

2. Roheline smuuti

Nüüd on parim aeg täita mikser marjade ja roheliste lehtedega, et saada kõvasti antioksüdante, A- ja C-vitamiini.

3. Porgandimahl

Porgandimahl on hea soovitus neile, kes soovivad rohelise smuuti asemel hoopiski mahla juua.

4. Taimetee

Piparmündi- ja ingveritee aitavad päevade ajal tekkivate gaaside ja puhituse vastu. Kummelitee leevendab krampe ja aitab unehäirete korral.

Mida mitte juua menstruatsiooni ajal

Need joogid teevad rohkem kahju kui kasu:

1. Alkohol

Alkohol ei vii vaid kehast vett välja, vaid tekitab maksale palju lisatööd. Kraadidega märjukesest tasuks hoiduda kaks nädalat enne menstruatsiooni ja selle ajal, sest siis toimub kehas palju hormonaalseid nihkeid, millega maks tegelema peab.

2. Limonaad ja teised rohke suhkruga joogid

Suhkur põhjustab kehas põletikku ja sarnaselt alkoholiga viib kehast vett välja. Kui menstruatsiooni vaevused on suured ja kehas põletik, pole see hea kombo, kirjutab MindBodyGreen.

Mis veel aitab ebamugavustunde vastu?

Võta magneesiumi: magneesium lõdvestab lihaseid (leevendades nii krampe) ja seetõttu soovitab Sadaty võtta seda menstruatsiooni ajal.

Võta probiootikumi: soolestikule kasulikud bakterid aitavad menstruatsiooni ajal vähendada puhitust, kõhukinnisust ja -lahtisust.

Võta ingveritablette: ingveril on mõned võimsad valuvaigistavad omadused ja see vähendab põletikku kehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles