NAINE KÜSIB «Mu sõbrad ei laigi mu Facebooki postitusi, aga teiste omi laigivad. Kas nad ei austa mind?»

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kuigi paljud ei tunnista seda endale, läheb suurele osale netikasutajatele korda, kas ja kes nende jagatud sisule sotsiaalmeedias reageerib. Olgu see püstine pöial või väike südameke, enda lähedastelt sõpradelt on hea tunne tähelepanu ja tunnustust saada. Aga mida siis arvama peaks, kui ühel hetkel sõbrad enam pilte ei laigi?

«Mu sõbrad ei ole juba kaks aastat ühelegi mu postitusele laiki pannud ja ma olen hakanud nende eheduses kahtlema,» alustas murelik naine enda lugu. 41-aastane naine avaldas, et tal on olnud terve elu raskusi sõprade leidmisega, kuid last kooli viies on ta mõnede teiste emadega suhtlema jäänud ja kontakte vahetanud. Sõbrannad on laste kõrvalt aeg-ajalt kokku saanud ja naine tunneb, et nende vahel on siiras sõprus olnud.

Naise sõnul ei loe, millist sisu ta postitab, sest tema sõbrannad on kõige suhtes ükskõiksed. «Pole vahet, kui olulisest sündmusest ma sotsiaalmeediasse postitusi teen, olgu see siis sünnipäev või pulmad, nad ei laigi minu pilte ja tekste,» sõnas naine. Ta tunneb end kurva ja kõrvalejäetuna, sest on ise alati teiste pilte laikinud ja nende jaoks olemas olnud. Kuid mida teha, kui sõbrannad samaga ei vasta?

Psühholoog vastab: «On täiesti võimalik, et neil pole sinu vastu isiklikku vimma ning sotsiaalmeedia algorütmid ei ole sinu postitusi lihtsalt nendeni toonud ehk nad pole neid näinud.» Kuigi psühholoog mõistab naise hirmu, et tal pole tõelisi sõpru, soovitab ta selle korraks unustada ja keskenduda sõprussuhete loomisele internetivälises maailmas. «Liitu näiteks mõne hobigrupiga, sealt leiad endaga sarnaste huvidega inimesed,» lubab psühholoog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles