PANE TÄHELE Põhjused, miks sul varbaküüned kipuvad sisse kasvama

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sissekasvanud varbaküüs on igavene nuhtlus – valus, mädane ja paraneb kaua, nii et pead kuu aega oma paistes varbaga ringi lonkama. Mis seda põhjustab ja kas saaks seda kuidagi ära hoida?

1. Lõikad varbaküüsi valesti

Üks kõige levinumaid sissekasvanud varbaküünte põhjuseid on nende vale lõikamine. Kuidas see õige siis välja näeb? Lihtne: lõika oma küüned sirgeks, mitte lühikeseks. Lühikesed, kõverad küüned kipuvad sisse kasvama.

2. Väikesed kingad

Leidsid need imelised hea hinnaga kingad, kuid sinu number oli ära ostetud? Ja sa ostsidki ära selle pisema numbri, sest ei suutnud neid poodi jätta? On vast kõigil juhtunud kunagi. Kuid liiga kitsad või väiksed jalanõud hakkavad küünt naha sisse suruma.

3. Vigastus

Juhtub – kas kukkus miskit varba peale või lõid ise vastu kapinurka ära. Vigastatud küüned on altimad sisse kasvama, sest kui need ära tulevad, peab uus küüs omale uut kasvuteed rajama hakkama ja see võib olla üks konarlik tee.

4. Trenn

Teatud spordialad koormavad varbaid – jalgpall, jooksmine, ballett on mõned näited. Kvaliteetsed jalanõud ja õige tehnika võivad sissekasvanud küünte riski siiski vähendada.

5. Halb rüht

Kuigi kehv kehahoiak on rohkem tuntud seljaprobleemide põhjustajana, võib see põhjustada ka sissekasvanud varbaküüsi. Seda põhjusel, et võid oma varvastele liiga suure koormuse peale panna ja selle tulemusel võib küüs sisse kasvada.

6. Vale hügieen

Varbaküüned kasvavad hulga tõenäolisemalt sisse, kui su jalad higistavad. Vaheta alati pärast trenni sokke.

7. Geneetika

Kui su perekonnas on sissekasvavad varbaküüned tavalised, võib asi olla geneetikas. Geene muidugi muuta ei saa, aga saad teha teisi asju, et vähendada seda riski, kirjutab allwomenstalk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles