KAS TEADSID? See populaarne suvetoit ajab hullusti higistama

Naine
Copy
Foto: Unsplash/Dom Hill

Sõid just ühe maitsva toidu, kuid sul polnud aimugi, et just selle suvise maiuse tõttu sa sõna otseses mõttes higist läbi imbusidki? Loe edasi, et teada saada, mis toit see selline on.

Suvekuumuses, kui tundub, et isegi asfalt sulab, tahaks süüa midagi sellist, mis keha kiiresti maha jahutaks. Sel puhul tuleb sageli appi lapsepõlvest saati kõigi poolt armastatud maius – kreemjas jäätis! Kohe pärast jäätist tekib ajutine kergendus, kuid selgub, et see värskendav toode paneb mõne aja pärast veelgi rohkem higistama. Miks see nii on?

See tuleneb jäätise suurest rasvasisaldusest, mille tõttu meie keha seedib seda maiust kaua ja energiamahukalt, sundides samal ajal higistama. Jah, mõneks ajaks sa tõesti jahtud, aga peagi leiad oma T-särgilt higiplekke ja hakkad enda otsaesist pühkima.

Mis oleks lahendus? Koorejäätis tuleks asendada (eriti just kuumadel päevadel) puuvilja- või marjasorbetiga. See ei sisalda koort ja piima, mis tähendab, et selles on vähem kaloreid ja see ei nõua nii pikka seedimist.

Muide, suurenenud higistamist põhjustavate salakavalate toitude nimekirjas on ka kiirtoit, vähese kakaoubade sisaldusega šokolaad, sai ja töödeldud toit. Ole ettevaatlik ka jookidega, mis sisaldavad palju kofeiini. Viimane tõstab pulssi, vererõhku ja aktiveerib higinäärmete tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles