Mehed, kes abielluvad selle iseloomujoonega naisega, on tervemad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

On palju omadusi, mida mehed ja naised mõlemad otsivad, kui nad valivad inimest, kellega nad soovivad oma elu veeta. Lõppude lõpuks on see üks suurimaid otsuseid elus, nii et sa ei vali lihtsalt järgmist inimest, kes sulle tänaval vastu jalutades naeratab.

Ideaalis peaks abielu kestma kogu elu, nii et siin on palju asju, mida kaaluda. 2016. aasta uuring, mille viis läbi dr Lawrence Whalley Aberdeeni ülikoolist, on muutnud elukaaslase otsimise veelgi keerulisemaks – aga ainult meeste jaoks. Tema uuringud näitavad, et meestel, kes abielluvad intelligentsete naistega, on väiksem tõenäosus Alzheimeri tõve tekkeks.

Dr Whalley juhib tähelepanu sellele, et intelligentne vestlus ja aju stimuleerivad tegevused hoiavad degeneratiivset tõve eemal, kirjutab YourTango.

Ka suuhügieenil on oma roll mängida Alzheimeri tõvest pääsemisel. Jaapani teadlased leidsid, et igemehaigused ja hammaste kaotus on seotud hipokampuse kahanemisega. See mäluga seotud ajupiirkond on Alzheimeri tõvega patsientidel sageli kahjustatud.

«Varasemad uuringud on näidanud, et krooniline perifeerne põletik suurendab dementsuse riski ja hipokampuse atroofiat ehk aju kahanemist,» ütles uuringu autor Satoshi Yamaguchi. «Parodontiit on krooniline põletik suuõõnes, mis võib kahjustada hipokampust,» jätkas ta. «Samuti on oletatud, et igemehaigust põhjustavad mikroobid võivad tungida ajju ja kahjustada närvikude.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles