LIIGA ILUS? See saatuslik viga kohtinguäpis peletab naised eemale

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled kohanud kunagi kohtinguäpis kedagi sellist, kes paistab justkui liiga hea, et tõsi olla? Uued uuringud näitavad, et naised peavad väga kauneid mehi keskmisest ebausaldusväärsemaks.

Saksamaal läbi viidud uuringutest selgus, et töödeldud fotod kohtinguäpi profiilil võivad meestest ebausaldusväärse mulje jätta. Kuigi 241 kahekümnendates naist pidas pilte töötlevaid mehi atraktiivsemaks, usaldas nendega välja minna kordades vähem naisi.

«Kohtingurakenduste populaarsus on viimastel aastatel mühinal kasvanud ja need toetuvad suuresti piltidele,» ütles professor Markus Appel Wurzburgi ülikoolist. Professori sõnul võib see teadmine mõnedes netikasutajates stressi tekitada ja viia koguni fototöötlusprogrammide kasutamiseni, et endast internetis parem mulje jätta. Siiski tasub teada, et naised tuvastavad pilditöötluse hõlpsamini kui mehed ja see võib neis kahtlusi tekitama hakata.

Uuringus osalenud naised olid arvamusel, et neil on väiksem tõenäosus kohtuda kellegagi, keda nad ebausaldusväärseks peavad. Professor Appeli sõnul eelistasid välimuse poolest naised küll töödeldud piltidega mehi, kuid nendega kohtumiseni sageli ei jõudnud. «Ilufiltrite kasutamine tutvumisportaalides vähendas veidi meeste usaldusväärsust ja naiste huvi nendega tutvumise vastu,» sõnas Appel. Sellest võib järeldada, et kui soovid naistele tutvumisäppides usaldusväärne paista, ära töötle oma pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles