USKUMATU Uus trend on bikiinid, mida selga ei pandagi

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Hiina kaunitarid on võtnud kasutusele uutsorti bikiinid, mida üllataval kombel seljas kanda ei saagi. Aasias on kujunenud kuumade ilmade tõttu populaarseks bikiinid, mida kantakse hoopis näos. Vähemalt näobikiinideks neid kutsutakse, ehkkiinnovaatiline näokate meenutab rohkem suusamaski.

Pekingit kimbutavad rekordiliselt kuumad ilmad: õhutemperatuur on linnas tõusnud üle 35 kraadi ja mõnes teises Aasia riigis koguni 80 kraadini. Kohalikud ja turistid on võtnud kasutusele kaasaskantavad ventilaatorid ja kannavad põletuste vältimiseks katvamaid riideid. Kohalikul turul on müüki paisatud koguni mütsid, millel on sisseehitatud õhupuhur.

Eriti populaarseks on kujunenud näobikiinid ehk suusamaski meenutavad trikooriidest näokatted, spetsiaalsed varrukad käsivarte katmiseks, laia äärega mütsid ja kerged jakid, mis on valmistatud UV-kindlast materjalist.

«Võrreldes pandeemiaeelse kahe-kolme aasta taguse ajaga on käesolev aasta olnud parem kui varasemad aastad. Sel aastal on näobikiinide müügimaht korralikult tõusnud,» rääkis uuenduslikke näokatteid müüv Wang. Paljud Ida-Aasia naised eelistavad heledat nahka ning päikesekaitsetooted on populaarsed ka teistes Aasia riikides, näiteks Lõuna-Koreas, vahendab The Guardian.

«Mina kannan näobikiine, sest soovin ennetada võimalikke nahahaiguseid või päikeselaike,» ütles Li Xuyan, 17-aastane üliõpilane, kes külastas oma emaga Pekingi turismipiirkonda. Nii ema kui tütar kandsid maske, mis katsid suurema osa näost. Ja Li koos oma emaga on vaid üks paljudest, kes uue trendi omaks on võtnud.

Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost / New China TV
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles