Vales asendis magama jäänud naine jäi üleöö ratastooli

Naine
Copy
Loo avafoto on illustratiivne
Loo avafoto on illustratiivne Foto: Pixabay

58-aastane Trisha Hamilton läks pärast peolt kojujõudmist magama, kuid õudusunenägu algas siis, kui ta ärkas. 

Trisha Hamilton jäi pärast pidu alkoholijoobes magama, lebades keharaskusega oma paremal jalal. Ärgates tundis ta täielikku tuimust jalas, jäse oli väga paistes ja punane. Kiiresti haiglasse toimetatud naisel tuvastati vereringe katkemine. 

Arstid selgitasis uuringute abil välja, et jala vereringe halvenes ning seetõttu tekkis naisel patoloogiline sündroom, mis areneb rõhu tõusuga. Kui verevool taastus, algasid algasid kahjustunud piirkondades põletikulised protsessid. 

Hamiltoni jalga ähvardas amputatsioon, kuid arstid proovisid enne ni radikaalset lõikust surnud naha eemaldada ja lootsid, et sellest on abi. Pärast operatsiooni oli naine veel kolm nädalat haiglas taastumas. 

Taastumine on Trishal vaevaline. Ta ei saa oma paremat jalga kasutada, kogu keharaskus kandub vasakule jalale. «Mul on rulaator, ratastool ja erinevad seadmed, mis aitavad kodus ringi liikuda,» kirjeldab naine. Ta lisas, et vasak jalg on pidevalt tugevates valudes, kuna saab liikudes suurt koormust. 

Kodust välja naine enam naljalt ei lähe. Ta on kapseldunud oma koju ning kui peab näiteks arsti juurde oma tervist minema kontrollima, tuleb talle selle jaoks kaks parameedikut järele kutsuda. Lisaks ei saa ta hakkama igapäevaste asjadega, näiteks on tal võimatu iseseisvalt duši all käia. Õnneks on nad elukaaslasega peatselt uude majja kolimas, mis on tema jaoks spetsiaalselt kohandatud ning kergendab ratastoolis toimetamist. 

Juhtunust hoolimata on Hamilton rõõmus, et arstid ta jala päästsid. «Tõenäoliselt on inimesi, kellel on sarnane õnnetus juhtunud veelgi kuid nad lihtsalt ei räägi sellest. Tahan, et inimesed oleksid sellisest ohust teadlikud, ja hoolitseksid enda eest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles