HEA TEADA Nende lihtsate nippidega püsivad juuksed kauem puhtad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Suvisel ajal on palju sagimist ja juuksed võivad tavapärasest kiiremini mustaks saada. Õnneks on olemas mõned nipid, millega saab peanaha rasuseks muutumist edasi lükata ja suve lihtsa vaevaga puhaste juustega mööda saata.

Vali sulfaadivaba šampoon

Šampooni valides tasub silmas pidada, et selle koostises ei oleks sulfaate, sest sulfaadivabad juuksehooldustooted aitavad juuksed kauem puhtana hoida, on öelnud juuksespetsialist Kerry Yates. Sulfaadid on tugevatoimelised ained ja võivad peanaha mikrobioomi kahjustada. Sellest tulenevalt võib juuste õlitootmine tasakaalust välja minna ehk juuksed võivad kiiremini mustaks saada. Kuivade juuste puhul tasub eelistada toitvat šampooni, õhemate juuste korral see-eest volüümi andvat šampooni.

Kasuta kerget palsamit

Mis puudutab palsamit, on hea mõte kasutada juustes kergemat palsamit ja juukseotstes toitvamat palsamit. Sealjuures on soovituslik kasutada looduslike koostisosadega palsamit, mis niisutab juukseid ja ei lase neil liiga kiirelt kuivaks muutuda. Juuksestilisti sõnul võib alati lisada enda juuksehooldusrutiini ka juuksemaski, et juukseotsi niisutada, kuid soovides juukseid harvemini pesta on kerge palsam parim valik.

Võta kasutusele pehmete harjastega hari

Tugevamate harjastega harja kasutades võib kogu õli juuksejuurtesse koguneda ja juukseotsad kuivaks jääda. Keskmisest pehmema harjaga juuste kammimine aitab juustes õli ühtlasemalt jaotada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles