Parameedik hoiatab: väikestele lastele ei tohiks ilmaski vahukomme anda

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Nikki Jurcutz on ema ja endine parameedik. Ta on loonud laste turvalisusele pühendatud veebilehekülje nimega Tiny Hearts Education. Hiljuti postitas Nikki video, mis kogus üle 3,5 miljoni vaatamise, kus ta räägib, miks ei tohiks alla viieaastastele lastele vahukomme anda.

See maius on tema sõnul tõeline lämbumisoht väikestele lastele. Ta postitas Instagrami ja TikTokki klipi, et näidata, kuidas kleepuvad maiuspalad võivad kergesti väikelapse kurku kinni jääda. Videos on kasutatud plasttoru, mis kujutab hingetoru.

Nikki kasutab viinamarja ja paneb selle kõigepealt torusse, mille ta seejärel paari hoobiga hõlpsasti välja saab. See on Heimlichi võtte simulatsioon. Aga kui ta paneb vahukommi torusse, jääb see kohe kinni. Kleepuv komm ei liigu isegi siis, kui ta lööb toru pihta mitu korda kõvasti.

@tinyheartseducation This is why marshmallows are such a high risk choking food 👆 You can modify marshmallows to make them safer by cutting them into smaller pieces or swap out for mini marshmallows instead 💜 Modifying foods is a great way to make foods safer for your little one. Is there a food you'd like to see me prepare? Comment below and let me know 🍎 🍌 #marshmallow #introducingsolids #startingsolids #chokinghazard ♬ Somewhere Only We Know - Gustixa

Ta selgitas: «Sellepärast ongi vahukommid nii suur lämbumisoht ja sellepärast ma ei annaks neid alla viieaastastele lastele. Oma kuju tõttu võivad nad täielikult blokeerida kogu hingamistee.»

«Kui vahukommid on märjad, muutuvad nad kleepuvaks ja neid on raskem alla neelata, samuti hingamisteedest eemaldada.» On paar muudatust, kuidas vanemad saavad vahukomme muuta ohutumaks, näiteks lõigata neid väiksemateks tükkideks või osta minivariante, vahendab Bright Side.

@tinyheartseducation Replying to @siriquez this is why I wont give marshmallows to my kids under 4. Here are a few things that make marshmallows a high risk choking food. #marshmallows #chokinghazard ♬ original sound - Ian Asher

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles