HEA TEADA Selle triki abil saad kalorivaesemad makaronid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kõik kehad on ilusad ja kui sa tunned oma elust rõõmu, siis see on ainus, mis loeb. Kuid pea kõik on mingil hetkel tundnud, et riided on natuke pitsitama hakanud ja peaks rohkem jälgima, mis suhu rändab. Üldiselt lendavad makaronid, kartul ja riis seepeale esimese asjana menüüst välja. Ühe lihtsa triki abil saab aga nende kalorite arvu vähendada ja isegi kaalust alla võtta.

Lase makaronidel jahtuda

Eelmisel päeval valmistatud pasta on kalorivaesem, nii et lase süsivesikuterikastel toitudel jahtuda. Seda seetõttu, et kui lasta keedetul makaronidel või kartulitel täiesti jahtuda, muutub tärklise keemiline struktuur. Komplekssetest süsivesikutest tekib nn resistentne tärklis. See on selline tärklis, mida organism vaevalt suudab omastada. Sellest tulenevalt saab keha külmast pastast vähem energiat ja kaloreid kätte.

Kui palju kaloreid selle trikiga siis kokku hoiab?

Keedad makarone, kartuleid või riisi vastavalt juhistele. Pärast seda tuleks lasta tärkliserikkal toidul 12 kuni 24 tundi seista. Selle aja jooksul tekib resistentne tärklis. Aga ära muretse, sa ei pea külma toitu sööma, sest üles soojendamisel jääb resistentne tärklis alles. See protsess võib vähendada üle kümne protsendi kaloritest. Samuti on teatav kogus resistentset tärklist organismile kasulik. Jämesooles lagundavad seda piimhappebakterid, mille tulemusel tekib butüraat, mida tuntakse ka kui võihapet, mis kaitseb organismi põletiku eest ja aitab kaasa soolestiku tervisele, kirjutab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles