ETTEVAATUST See populaarne aksessuaar võib lastele eluohtlik olla

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui mõelda armsate beebifotode peale, näeb neil sageli imikuid pastelsetes kleitides ja lipsukestega peapaeltega. Kuigi beebidele mõeldud peapaelad näevad imearmsad välja, tasub olla teadlik ka nendega kaasnevatest ohtudest.

Naine nimega Katie jagas sotsiaalmeedias videot, milles tunnistas, et ka tema on enda lapsele üksjagu peapaelu soetanud. Esmapilgul süütuna näiv aksessuaar sai Katie tütrele aga mitmel korral ohtlikuks, seega otsustas naine ka teisi emasid TikTokis lastele mõeldud peapaelte eest hoiatada.

Naise sõnul on kaks põhjust, miks tuleks enne imikule peapaela soetamist otsust hoolikalt kaaluda. Esimesena tõi Katie välja olukorra, kus pani enda tütrele peapaela pähe ning viis ta seejärel autoga sõitma. Poole sõidu ajal avastas ema tahavaatepeeglisse vaadates, et peapael on lapsel silmade peale vajunud ning ta ei näe mitte midagi. «Olin korralikult šokis, sest väga vähe jäi puudu, et peapael oleks tütrele kaela kohale vajunud. Magades asendit muutes võib see kaelas olles last kägistama hakata ning väga ohtlikuks kujuneda,» rääkis Katie.

Noor ema tõi välja veel teisegi punkti, miks peapael lastele just parim aksessuaar ei pruugi olla. «Täiskasvanuna peapaela kandes tunnen paari tunni pärast enamasti peavalu, sest peapael on olnud liiga pingul,» jutustas naine. Tema sõnul kujutab peapaela kandmine lastele veelgi suuremat ohtu, sest laste pea kasvab esimese kuue kuni üheksa kuu jooksul kaks korda. Nii võib parajana soetatud aksessuaar kiirelt väikseks jääda ja imikul pole ka võimalust märku anda, et peapael liiga kitsas on. Kui vähegi võimalik on, ei tasu kiirelt kasvavale beebile peapaelu soetada.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles