TEADLASED HOIATAVAD Need levinud tooted soodustavad kiilanemist

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kiilanemine on levinud mure, mis kimbutab tihti juba väga noori mehi ning on seejuures üks põhilisi enesekindluse lammutajaid. Parim ravi kiilanemise vastu on ennetus ehk kui teil on praegu paksud ja läikivad juuksed, vältige järgmisi tooteid nii palju kui võimalik. 

Alkohol

Juustele annab struktuuri keratiin, mis on looduslikult esinev valk. Alkohol mõjutab negatiivselt valgusünteesi ja võib põhjustada juuste nõrgenemist ja tuhmumist. Alkohol lõhub ka inimese tavapärast toitumist, mis samuti juustele ei meeldi. Kokkuvõttes on alati parem alkoholist hoiduda või kui võtta, siis nii, et kogused oleksid piiritletud.

Kõik dieetjoogid

Dieetjoogid sisaldavad kunstlikku magusainet nimega aspartaam, mis teadlaste hinnangul kahjustab juukseid. Kui teil on viimasel ajal esinenud juuste väljalangemist, siis on kõige parem vältida dieetjooke täielikult. Suhkruvabad limonaadid ja muud taolised ahvatlused on tegelikult salakavalad ja kohati kahjulikumad kui näiteks tavalised limonaadid. 

Valed Šampoonid

Näiteks šampoonid, mis sisaldavad silikooni. Silikoon paneb meie juuksed küll esialgu kenasti läikima, kuid tegelikult ei saa juuksejuured piisavalt mineraale. Juuksed on kuivad seestpoolt. Lõpuks muutub meie karvkate hõredamaks ja võib sootuks välja langeda. 

Allikas: NDTV FOOD, COSMEDICA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles