PILDID Naine leidis haruldase nahahaiguse kiuste õnne

Naine
Copy

Noorel ameeriklannal Ciera Swaringenil on haruldane seisund: kaasasündinud melanotsüütiline neevus. See tähendab, et tema keha on kaetud sadade sünnimärkidega.

Swaringeni sünnimärgid katavad kaks kolmandikku tema kehast, suurim neist ulatub tema nabast kuni reie alaosani. See haruldane nahahaigus esineb ühel inimesel 500 000-st.

Peagi 27-aastaseks saaval Swaringenil on see haigus olnud lapsest saadik ning ta on pidanud seetõttu pidevalt taluma pahatahtlikke märkusi ja kiusamist. Ühel hetkel otsustas Swaringen, et ta peab arendama positiivset suhtumist ja armastama oma keha – ükskõik, mida keegi talle ka ei ütleks.

2015. aastal ütles ta ühes intervjuus: «Igaüks sünnib erilise välimusega ja lõppkokkuvõttes on meie kõigi juures midagi ebatavalist, olgu sees- või väljaspool.»

Kuid inimesed, eriti lapsed, võivad olla julmad. «Mäletan, et olin koolibussis ja kuulsin, kuidas üks poiss naeris mu üle ja nimetas mind täpiliseks koeraks,» meenutas ta. «See hävitas mu enesekindluse. Olin noor ja see pani mind tundma, et ma olen teistest lastest erinev, nagu oleks minuga midagi valesti. Aja jooksul olen õppinud negatiivseid kommentaare kõrvale tõrjuma ja meeles pidama, et enamik inimesi vahib ja ütleb julmi asju, sest nad ei ole harjunud nägema kedagi, kellel on selline seisund nagu mul.»

Üks põhjus, miks Swaringen suudab positiivseks jääda, on tema tugevad, toetavad ja armastavad vanemad, kes nimetasid tema sünnimärke ingli suudlusteks. Kuna ta kasvas üles väikeses linnas, kus oli vaid 600 elanikku, harjusid inimesed tema sünnimärkide nägemisega.

«Minu linna inimestel ei pilgu silm ka mitte, kui nad mind nüüd näevad, sest nad tunnevad mind. Aga kui ma lähen kuhugi uude kohta, ei ole see nii lihtne,» ütles ta. Tema seisundil ei ole ravi. Ja kuna sünnimärgid katavad suurema osa tema kehast ja arenevad üha edasi, ei saa ta neid eemaldada.

Samuti on tal palju suurem risk haigestuda nahavähki. «Päikesekaitsekreem on minu parim sõber,» ütles ta. «Ma kannan küll sooja ilmaga lühikesi pükse ja T-särke, aga ma pean lihtsalt ennast kaitsma.» Ta ei peida end; ta jagab uhkelt fotosid, kus ta on nagu iga teine inimene – veedab aega ja lollitab sõpradega, käib pidudel.

2017. aastal sünnitas ta esimese lapse, kellel, muide, ei ole sama nahahaigust nagu tal, ning hiljaaegu sündis tal teine laps. Nahahaigus pole takistanud Swaringenil eldada oma elu täiel rinnal. Ta annab lastele oma enekindlusega eeskuju ja näitab, et ilu on väga lai mõiste, vahendab YourTango.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles