Põhjus, miks naistel teevad rinnad 20ndate lõpus kasvuspurdi

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud täiskasvanud naised on märganud, et nende rindade suurus muutub vanusega. Mõned seisundid, nagu rasedus ja menopaus, muudavad ilmselgelt rindu, kuid mitte ainult. Nii mõnedki naised on öelnud, et nende rinnad kasvasid 20ndate lõpus, ehkki nad ei saanud lapsi ega võtnud kaalus juurde.

Näitlejanna Salma Hayek selgitas hiljuti, et ta ei ole rindu suurendanud, sest inimesed kommenteerisid tema kosunud büsti. «On naisi, kelle rinnad kasvavad, kui nad kaalus juurde võtavad või nad lapsi imetavad või kui neil on menopaus. Ma lihtsalt juhtusin olema üks neist naistest, kellega see juhtus igal sammul!»

Ilukirurgia konsultant Pundrique Sharma ütles, et pole meditsiinilisi tõendeid, et oleks olemas teine puberteet. Kuid on naisi, kellel arenevad rinnad kuni 20. eluaastate keskpaigani. Ta lisas, et rindade kasvu põhjustavad hormoonid – näiteks östrogeen –, samuti rasv ja geneetika. Sestap suurendavad hormonaalsed rasestumisvastased vahendid ja rasedus rindu. «Rindade välimust mõjutavad ka teised tegurid, näiteks rindade ümber olev nahk, mis vanemaks saades kaotab elastsust.»

Oluline on jälgida oma rindu ning hoida silm peal rinnavähi tunnustel. Ebatavalised muutused ja kühmud vajavad uurimist, mistõttu pöördu kahtluse korral oma perearsti poole, vahendab Daily Star.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles